Vabatahtlikud andsid viga saanud händkakule kiiret abi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Händkaku leidjatele oli kohe selge, et lind vajab abi ja omal jõul elama ei jää.
Händkaku leidjatele oli kohe selge, et lind vajab abi ja omal jõul elama ei jää. Foto: Eesti Metsloomaühing/Facebook

Laupäeva hilisõhtul leidsid Eesti metsloomaühingu Tallinna vabatahtlikud Katrin Idla ja Marek Strandberg juhuslikult Koigi asula lähedalt teepervelt händkaku, kes oli silmanähtavalt vigastatud. Olgugi et teelistel polnud kavas Paidesse tulla, püüdsid nad suursuguse sulelise kinni ja sõidutasid Paidesse kakkudega sina peal oleva kaastöötaja Virge Võsujala juurde.

Virge Võsujala ütlust mööda juhtub nende ühingus sageli, et vabatahtlike teele jäävad hätta sattunud loomad ja linnud. Võib-olla on asi ka selles, et enamik tavainimesi lihtsalt ei oska abivajajaid märgata, kuid nende metsloomade ja -lindude abistamisega iga päev tegelejad tunnevad kriitilise olukorra ära.

Nii said ka Idla ja Strandberg kohe aru, et tee ääres kössitava kakuga pole kõik korras. Neil tuli tegutseda kiiresti, sest tavaliselt poevad linnud inimeste lähenedes kohe okste alla või kuhugi risu sisse peitu ning sealt hirmunud lindu kätte saada ilma, et ta end veel rohkem ei vigastaks, on juba keerulisem. Õnneks said nad händkaku enne putku panekut kätte ja jõudsid temaga Paidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles