Maakonna muuseumide žanripäeva teravik on tekstiilesemete säilitamisel

Urmas Glase
Copy
Silvia Aarma hinnangul on järvalased aastate jooksul oma kandi rahvarõivaste osas üsnagi teadlikuks muutunud ja paljud taidluskollektiivid on tahtnud endale just oma kihelkonna rahvariided soetada.
Silvia Aarma hinnangul on järvalased aastate jooksul oma kandi rahvarõivaste osas üsnagi teadlikuks muutunud ja paljud taidluskollektiivid on tahtnud endale just oma kihelkonna rahvariided soetada. Foto: Dmitri Kotjuh

Järgmisel esmaspäeval kell 14 toimub Järvamaa muuseumirahva, koduloohuviliste ja rahvakultuuri sõprade traditsiooniline kohtumine, sedapuhku virtuaalselt.

Järvamaa muuseumi teadusjuhi Ründo Mültsi selgitusel kolis seekordne kokkusaamine pandeemiaajale kohaselt virtuaalavarustesse, võimalades kõikidel huvilistel mugavalt osa saada teadmisi pakkuvast õppepäevast.

Eeloleva žanripäeva põhifookus on suunatud ajalooliste tekstiilide säilitamisele ja puhastamisele väikemuuseumis ning kodustes tingimustes. Antud teemal peab loengu ja jagab vajalikke näpunäiteid Eesti Vabaõhumuuseumi konserveerimise osakonna juhataja Marike Laht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles