Toidukogumispäevadega liituvad suuremate toidupoodide e-poed

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Enne koroonaaega korraldas toidupank mitu korda aastas toidukogumiskampaaniaid. Nüüd loodab Järvamaa esindus detsembris jälle kampaania korras toitu koguda.
Enne koroonaaega korraldas toidupank mitu korda aastas toidukogumiskampaaniaid. Nüüd loodab Järvamaa esindus detsembris jälle kampaania korras toitu koguda. Foto: Dmitri Kotjuh

Koroonakriisi ajal on toidupanga abisaajate arv kiiresti kasvanud. Selleks, et vähendada kontakte ning võimaldada turvaliselt toiduannetuste tegemist, teeb Eesti Toidupank koostööd Eesti suurimate toidukaupluste e-poodidega, et toetada abivajajaid.

Igal inimesel on võimalik jõulukuul annetada heategevuseks toidukaupa läbi Barbora ja Coopi e-poe. E-Selverist saab klient teha annetuseks ostu 1, 5 või 10-euroses summas, ostude eest laekunud raha eest saab Toidupank valida Selveris just neid tooteid, millest hetkel kõige suuremat puudust tuntakse. Rimi e-poes saab klient teha annetuseks ostu 3, 5 ja 10 euroses summas. Rimi kogub annetatud summad kokku ja kannab kord kuus Toidupangale. Toidupank kasutab saadud annetusi, et toimetada toiduabi igasse Eestimaa nurka.

Toiduannetuste kogumine interneti teel on toidupanga jaoks üha olulisem olukorras, kui traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad tuleb koroona leviku ja kehtestatud piirangute tõttu ära jätta. „Arvestades, et Eesti elanikud on aktiivsed e-poodide külastajad ning järjest enam leibkondi tellivad toidukaupluste andmetel oma igapäevaseid tooteid läbi e-poodide, on meil hea meel, et jõulukuul saame toidukogumispäevi samuti läbi viia läbi suuremate kaupluste e-poodide, kus annetuste tegemine on turvaline ja mugav,“ sõnas Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles