Toidupank: sel aastal toimuvad heategevuslikud toidukogumispäevad koostöös suuremate toidupoodide e-poodidega

Järva Teataja
Copy
Toidupank
Toidupank Foto: Konstantin Sednev

Koroonakriisi ajal on toidupanga abisaajate arv kiiresti kasvanud. Selleks, et vähendada kontakte ning võimaldada turvaliselt toiduannetuste tegemist, teeb Eesti Toidupank koostööd Eesti suurimate toidukaupluste e-poodidega, et toetada abivajajaid. 

Igal inimesel on võimalik jõulukuul annetada heategevuseks toidukaupa läbi Barbora ja Coopi e-poe. E-Selverist saab klient teha annetuseks ostu 1, 5 või 10-euroses summas, ostude eest laekunud raha eest saab Toidupank valida Selveris just neid tooteid, millest hetkel kõige suuremat puudust tuntakse. Rimi e-poes saab klient teha annetuseks ostu 3, 5 ja 10 euroses summas. Rimi kogub annetatud summad kokku ja kannab kord kuus Toidupangale. Toidupank kasutab saadud annetusi, et toimetada toiduabi igasse Eestimaa nurka.

Toiduannetuste kogumine interneti teel on toidupanga jaoks üha olulisem olukorras, kui traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad tuleb koroona leviku ja kehtestatud piirangute tõttu ära jätta. „Arvestades, et Eesti elanikud on aktiivsed e-poodide külastajad ning järjest enam leibkondi tellivad toidukaupluste andmetel oma igapäevaseid tooteid läbi e-poodide, on meil hea meel, et jõulukuul saame toidukogumispäevi samuti läbi viia läbi suuremate kaupluste e-poodide, kus annetuste tegemine on turvaline ja mugav,“ sõnas Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Ta lisas, et koroonakriisist tingituna on toidupangast abi saavate inimeste hulk märkimisväärselt kasvanud ning ulatub mõnes maakonnas aastataguse ajaga võrreldes kahekordse tasemeni. Seetõttu on iga väikseimgi annetus väga vajalik.

„Praegust olukorda silmas pidades on e-poest annetamine hea võimalus head teha, sest seda saab teha kodust lahkumata kasvõi teisest maailma otsast. Annetustena on oodatud kaua säiliv ehk „parim enne“ -tüüpi toidukaup, näiteks konservid, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal, õlid, aga ka moosid, mahlad, kohv, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused,“ selgitas Boerefijn, lisades, et toidupank on väga tänulik koostöö eest Barbora, Selveri, Rimi ja Coopi e-poodidele, mis e-annetusi võimaldavad.

Toidupanga toetuseks saavad kõik heasoovijad teha 1. detsembrist kuni 31. detsembrini annetusi Barbora, Rimi, Selveri ja Coopi e-poodides, et aidata katta majanduslikesse raskustesse sattunud perede söögilauda eesseisval pühadeperioodil.

Detsembris toimuvate e-poodide toidukogumispäevade annetused jõuavad puudust kannatavate peredeni üle Eesti enne ja pärast jõule.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis selleks, et leevendada vaesuseprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamisega. Praeguseks tegutseb Eestis 15 toidupanka, kes töötavad päevast päeva selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlblik toit ja jagada see puudust kannatavatele inimestele. Toidupangalt saavad abi need, kes kuuluvad kohalike omavalitsuste sotsiaalosakondade koostatud toiduabi vajavate inimeste nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles