Tikkiv finantsjuht pälvis preemia

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kadi Vingisaar
Kadi Vingisaar Foto: Sandra Urvak

Eelmisel nädalal kuulutati Viljandis välja tänavune Anu Raua nimelise stipendiumi saaja. Tunnustuse pälvis Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava teise aasta üliõpilane Kadi Vingisaar, kes on ka MTÜ Järvamaa Rahvarõiva Nõuandekoda üks eestvedajatest.

Kultuuripärandi loovrakenduste magistriõppekava programmijuht Kristi Jõeste ütles, et Kadi Vingisaar pälvis stipendiumi väga hea õppeedukuse, suurepärase algatus- ja organiseerimisvõime ning koostööoskuse eest. «Kadi on oma kursuse vanem, kes on eriti pandeemia ajal aidanud hoida kursuse kokkukuuluvust ja üksteisele toe pakkumist,» selgitas ta. «Erilist tähelepanu pälvib tema võimekus kaastudengeid ürituste ettevalmistusse kaasata, millest kaalukaim on olnud kultuuripärandi loovrakenduste tänavuse sügiskooli «Vesilood ja laevalaulud» korraldamine ja läbiviimine.»

Jõeste lisas, et Kadi Vingisaar on heade käeliste oskustega ja süvenemisvõimeline pärandtehnoloog. «Ta uurib Järvamaa rahvarõivakäiste võrktikandite tehnoloogiat, mida pole keegi käsitlenud ei selles ega mujal piirkonnas, seega aitab tema magistritöö täita olulist lünka antud oskusteabes kõigile rahvarõivavalmistajatele,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles