Väike jõuluime: kadunud kuuseehted ilmusid viimasel hetkel välja

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi tänavatele ja parkidesse paigaldati jõulukaunistused juba paari nädala eest, linna jõulupuu ehtimiseks aga oodatakse soodsamaid olusid – liiga pehme ilmaga autotõstukiga puule ligi ei pääse.
Türi tänavatele ja parkidesse paigaldati jõulukaunistused juba paari nädala eest, linna jõulupuu ehtimiseks aga oodatakse soodsamaid olusid – liiga pehme ilmaga autotõstukiga puule ligi ei pääse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeval algava advendiaja eel tehakse omavalitsustes viimaseid ettevalmistusi, et linnatänavad ning küla- ja alevikeskused jõulumeeleollu sättida. Türil tehti sellega juba samuti nädala eest algust, ent suur küsimärk oli linna jõulukuuse osas, sest mitme kuu eest tellitud kaunistused polnud veel ka käesoleva nädala alguseks kohale jõudnud.

Türi Halduse energeetik Urve Meerits nentis esmaspäeval, et muudatusi võrreldes eelmise nädalaga pole ja igasugune teave kas ja millal ehted Türile jõuavad, tal puudub. Seetõttu oldi valmis kasutusele võtma ka plaan B, ehtides kuusk juba olemasolevate elektrivalguslahendustega.

Neljapäeva hommikul aga oli Meeritsal põhjust rõõmustamiseks rohkem kui küll: tellitud kaunistused jõudsid siiski kohale. „Imelugu küll,” kommenteeris ta. Tänase päeva jooksul saab linna jõulupuu uued ehted ka külge ning prooviks lülitavad töömehed valguse korraks ka sisse. Täies ehteilus jõulupuul süttivad tuled linlaste rõõmuks aga pühapäeval mil kuulutatakse välja advendiaja algus ja kultuurikeskuse juures toimub ka advendiaja avasündmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles