Järvamaa Omavalitsuste Liit ja Arenduskeskus kaovad eraldiseisvatena minevikku

Järva Teataja
Copy
SA Järvamaa Arenduskeskus
SA Järvamaa Arenduskeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pikaaegne protsess, kus Järvamaa Omavalitsuste Liit (JOL) ja SA Järvamaa Arenduskeskus (JAK) hakkavad toimima ühe organisatsioonina, hakkab lõpule jõudma ja alates 1. jaanuarist on maakonna arendustegevused koondunud ühte organisatsiooni – sihtasutusse Järvamaa.

JOLi esimees ja JAKi nõukogu esimees Priit Värk selgitas, et muudatuse peamiseks eesmärgiks on tuua maakonna arendustegevused ja omavalitsuste ühistegevused ühte organisatsiooni. “Seni olid need JAKis ja JOLis, kuid see pole mõistlik juhtimise seisukohalt. Töötajad ja reaalne maakonna arendustegevus – alates haridusest ja lõpetades ettevõtlusega – on JAKis, kuid mitmed riigipoolsed kohustuslikud ülesanded ja omavalitsuste ühistegevus on veel JOLis. Nii väldime ebakõlasid ja sihtasutusel Järvamaa saab olema täiskohaga tegevjuht, mida enam mitmeid aastaid polnud JOLil.”

2022. aasta suuremateks väljakutseteks on maakondliku arengustrateegia ühine uuendamine, kohalike omavalitsuste kliimakavade koostamisprotsess, möödunud suvel asetleidnud Kesk-Eesti ametnike välitööde jätkutegevused ning Euroopa Liidu uue rahastusperioodi vaates integreeritud territoriaalsete investeeringute taotluste koostamine.

Maakondlik arendusorganisatsioon on koostööorgan, mille raames kohalikud omavalitsused ühiselt kavandavad maakonna arengut ja suunavad selle elluviimist.

Äriregistris sai registreeritud JAKis varasemalt vastu võetud uus põhikiri, mille alusel sai sihtasutus nimeks “Sihtasutus Järvamaa”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles