Tammsaare kirjanduspreemia nominendid selguvad lugejate ja hindajate koostöös

Järva Teataja
Copy
Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky kuulutas selle aasta alguses 2020. aasta Tammsaare kirjanduspreemia laureaadiks Kristiina Ehini luulekoguga «Janu on kõikidel üks». Tänavune võitja selgub seitsme kandidaadi seast.
Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky kuulutas selle aasta alguses 2020. aasta Tammsaare kirjanduspreemia laureaadiks Kristiina Ehini luulekoguga «Janu on kõikidel üks». Tänavune võitja selgub seitsme kandidaadi seast. Foto: Dmitri Kotjuh

A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia eesmärk on tunnustada Eesti kirjanikku, kirjandusteadlast või -kriitikut kalendriaasta jooksul trükis ilmunud romaani, proosa-, luule-, draama-, publitsistikaalase, kirjanduskriitilise või kirjandusteadusliku Eesti eluolu kajastava teose eest.

Järva Vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky andis teada, et 2022. aasta jaanuar lõpeb Järva vallas järjekordse suursündmusega: 24.–30. jaanuarini toimub seal Eesti kirjanduse pidunädal, mis tipneb 30. jaanuaril A.H. Tammsaare muuseumis Vargamäel pidunädala lõpugalal Järva valla kirjanduspreemia üleandmisega.

Esmalt saavad aga inimesed üle kogu Eesti 1.–10. detsembrini anda teada oma lemmikust 2021. aastal ilmunud Eesti autorite teoste seas.

Allkirjastatud ettepanek preemia määramiseks tuleb esitada e-kirja teel aadressil jarva.vallaraamatukogu@jarva.ee või viia Järva valla raamatukogudesse ning see peab sisaldama: andmeid kirjaniku ja tema teose kohta; põhjendust, miks kirjanik ja tema teos on ettepaneku tegija hinnangul preemia vääriline, ja ettepaneku esitaja andmeid.

Laekunud ettepanekute hulgast valib 11liikmeline žürii kuni kümme teost, millest omakorda žürii valib välja võitja.

Mulluse, 44. A.H.Tammsaare nimelise kirjanduspreemia võitis Kristiina Ehin oma üheksanda luulekoguga „Janu on kõikidel üks".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles