Ettevõtluse uued vormid Järvamaal: narkoäri kolib tumeveebi, krüptovaluutasse ja salapeidikutesse

Järva Teataja
Copy
Tartu maakohus mõistis pika katseajaga tingimisi vangistused neljale suures koguses amfetamiini ostnud, müünud ja vahetanud inimesele. Foto on illustratiivne.
Tartu maakohus mõistis pika katseajaga tingimisi vangistused neljale suures koguses amfetamiini ostnud, müünud ja vahetanud inimesele. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Harju maakohus vaagis tänavu sügisel kriminaalasja, mille peaosas oli Järvamaalt pärit noor mees. Asjaosalisele pandi süüks amfetamiini ja kokaiini suures koguses ebaseaduslikku käitlemist.

Selgus, et varasemalt ühe kehtiva kriminaalkaristuse ja kolme kehtiva väärteokaristusega mees omandas täpselt tuvastamata ajal, kuid vähemalt alates mullu 28. novembrist kuni tänavu 6. aprillini tuvastamata kohas ja isikult suures koguses narkootilisi aineid amfetamiini, MDMAd (ecstasy tabletid) ja kokaiini.

Mees pakkus omandatud narkootilisi aineid müügiks tumeveebis asuva müügiplatvormi kaudu, kusjuures narkoaine üleandmiseks kasutati looduses asuvaid peidikuid ning tasumine narkootikumide eest toimus valdavalt krüptovaluutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles