Muuseumide žanripäeva keskmes on tekstiilesemete säilitamine

Urmas Glase
Copy
Silvia Aarma hinnangul on järvalased aastate jooksul oma kandi rahvarõivaste suhtes üsnagi teadlikuks muutunud ja paljud taidluskollektiivid on tahtnud endale just oma kihelkonna rahvarõivaid soetada.
Silvia Aarma hinnangul on järvalased aastate jooksul oma kandi rahvarõivaste suhtes üsnagi teadlikuks muutunud ja paljud taidluskollektiivid on tahtnud endale just oma kihelkonna rahvarõivaid soetada. Foto: Dmitri Kotjuh

Järgmisel esmaspäeval kell 14 algab Järvamaa muuseumirahva, koduloohuviliste ja rahvakultuuri sõprade tavapärane kohtumine, kuid sedapuhku virtuaalselt.

Järvamaa muuseumi teadusjuhi Ründo Mültsi selgitusel kolis seekordne kokkusaamine pandeemiaajale kohaselt virtuaalavarustesse, võimaldades huvilistel mugavalt osa saada teadmisi pakkuvast õppe­päevast.

Eeloleva žanripäeva keskmes on ajalooliste tekstiilide säilitamine ja puhastamine väikemuuseumis ning kodustes tingimustes. Antud teemal peab loengu ja jagab näpunäiteid Eesti vabaõhumuuseumi konserveerimise osakonna juhataja Marike Laht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles