Paide tehisjärve lindude päästeaktsioon jäi täna katki

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Luik tehisjärvel
Luik tehisjärvel Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg andis teada, et jääolude taandumise tõttu Paide tehisjärvelt jäi täna kühmnokkluige ja väikekoskla päästmine ja teise elupaika kolimine ära. Kui aga nädalavahetusel peaks järv taas jäätuma ning luik kinni külmub, palub ta taas tähelepanelike linlaste abi, kes võiksid talle sellest siis viivitamatult teatada.

Võsujalg ütles, et tänaseks oli jää järvelt peaagu kadunud ning paadiga luike mööda järve vabas vees taga ajada ei saa. "Ta läheb närvi ja lendab lihtsalt minema. Luige päästmiseks on siiski vajalik jää, kust ta põgenema ei pääse. Ta peab olema juba teatud mõttes hädas, et inimesed teda aidata saaks," selgitas ta. Praegu on järvel vaba soe vesi ja tal pole seal häda midagi.

Küll aga ei näinud Võsujalg täna luige seltsis enam väikekosklat, kes oli lennanud paremat toidulauda otsima või mõne teise linnuliigi naabrusesse. "Kosklad on tegelikult seltsivad linnud, kes võivad vabalt liituda ka partide parve või mõndade tesite veelindudega. Tehisjärve ääres jõe peal ongi pardid, kuid neid on seal selline kamp, et vaevalt nad kosklast ligitikkujat seal kõige sõbralikumalt tervitaksid," arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles