Õpilased seadsid end karjäärivalikute ette

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi ühisgümnaasium

Eelmisel nädalal toimunud üleriigilisest töövarjupäevast said osa ka Türi ühisgümnaasiumi õpilased. XI klassi õpilased varjutasid erinevaid ameteid, X ja XII klassi õpilastele pakuti aga sellel päeval võimalus mõelda oma edasiste valikute peale ning tutvuda erinevate inimeste, ametite ja tegevusvaldkondadega.

„Need üheteistkümnendikud, kellel ei olnud sel päeval võimalust töövarjutada, olid samuti koolis uurimas ettevõtluse ja karjäärikujundamise saladusi,” täpsustas kooli ettevõtlus- ja karjääripäeva eestvedaja Sirli Kriisa.

“Kas suudad ennast ületada ning müüa toodet, mida veel olemaski pole? Kas oled valmis kuulama kliendi tegelikke vajadusi ning võib-olla loobuma oma armsast ideest, sest kellelgi pole seda vaja? Tere tulemast alustava ettevõtja maailma!” - nii tutvustas ennast Ettevõtlusküla. Ärilahingu rollimängus prooviti luua ettevõte alates ideest kuni selle reklaamimiseni. Õhevil abituriendid kirjeldasid, et neile meeldis lõbus ajurünnak ja võimalus praktiliselt läbi teha ettevõtte loomisega seotud olukordi. „Väljakutset pakkus mugavustsoonist väljatulek. Osati näha ka väiksemaid apse, millega tuleb arvestada, näiteks telefoniga seotud ülesanne ei toiminud hästi,” kirjeldas Kriisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles