Alates uuest aastast teenindatakse Paide teenindussaalis kliente kolmel päeval nädalas

Järva Teataja
Copy
PPA teeninduspunkt Paide politseimajas
PPA teeninduspunkt Paide politseimajas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Uuest aastast teenindatakse PPA Paide teeninduses kliente esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kell 9-17. Kõigil tööpäevadel saab teenindussaalis jätkuvalt kasutada digikioskit, misjärel saab dokumenditaotluse esitada iseteeninduses.

Kolmepäevase lahtiolekuajaga töötavad Eestis juba mitu PPA teenindust, näiteks Haapsalu, Kärdla ja Rakvere. Paide politseijaoskonna juhi Margus Toomsalu sõnul jätkub ka Paide teeninduses alates 3. jaanuarist kohapealne letiteenindus kolmel päeval nädalas. Sarnaselt jätkavad uuest aastast Lääne prefektuuri piirkonnas tööd ka Rapla ja Kuressaare teenindused.

Dokumendi taotlemiseks tuleb esmalt minna veebiaadressile iseteenindus.politsei.ee. Nõuetekohase foto, allkirjanäidise ja sõrmejälgede olemasolul saab dokumendi taotleda vaid paari hiireklikiga. Juhul, kui foto, allkiri või sõrmejäljed puuduvad, saab need tasuta anda teenindussaali digikioskis, mida saab kasutada igal tööpäeval. Digikioskist liiguvad andmed automaatselt iseteenindusse, kus enda arvutist või nutiseadmest uuesti sisse logides saab dokumenditaotluse esitada.

„Paides on peamiseks teenuseks isikut tõendavate dokumentide taotlemine ja näeme, et see on tegevus, mida saab teha mugavalt ja kiirelt teenindusse kohapeale tulemata ehk läbi meie iseteeninduse,“ rääkis Toomsalu. PPA kaugem eesmärk on iseteenindust ja digikioskite kasutamist veelgi rohkem soodustada. „Järvamaal kasutab kõikidest dokumenditaotlejatest iseteenindust juba praegu ligi 45% inimestest,“ lisas Toomsalu.

Dokumendi taotlemine iseteeninduses on viis eurot soodsam kui teenindusletis. Politsei iseteeninduses saab lisaks passi ja ID-kaardi taotlemisele aktiveerida ka mobiili-ID, taotleda elamisloakaarti ja välismaalase passi, taotleda relvaluba, taotleda E-residendi digi-ID ning registreerida välismaalase lühiajalist töötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles