Iidoli eeskuju innustab lapsi ja noori tennisereketit haarama

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kose tennisekooli treener Sven Tamming kiidab Paide lapsi ja noori, kes sügisest saati innukalt tennist mängima õpivad.
Kose tennisekooli treener Sven Tamming kiidab Paide lapsi ja noori, kes sügisest saati innukalt tennist mängima õpivad. Foto: Dmitri Kotjuh

Nii kõrgelennulist ja head tennisisti, nagu on praegu Anett Kontaveit, ei tule Eestis ilmselt lähima poolesaja aasta jooksul, kuid tema edu tõuge spordiala arengule kestab kindlasti aastakümneid. Just sellises soodsas pärituules on edenemas ka Paide laste ja noorte tennisetreeningud.

Paides treeninguid korraldava Kose tennisekooli treener Sven Tamming ütles, et siinsed huvilised on üllatavalt tublid ja nii mõnestki neist võib tulla arvestatav tennisist. «Materjali igal juhul on,» sõnas ta.

Eriti on Tammingule silma jäänud varasema sporditaustaga mängijad. «Head füüsilised eeldused on ka tennises olulised. Pealegi tuleb varasemate treeningharjumuste pealt kohusetunne treeningutel käia, treeningu põhimõttest arusaamine ja tõsine suhtumine,» selgitas ta. «Mul on siin jalgpallureid, korvpallureid ja ka tehnikasportlasi. Mõni on üle tulnud tennisesse, mõni jagab treeningkoormust teise alaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles