Üle nädala paidelaste meeli ärevil hoidnud luigelugu tehisjärvel päädis neljapäeval linnu kinnipüüdmisega. Aga sellist paanikat, mida juhtum kaasa tõi, ja inimeste suurt pahameelt, miks keegi noorukest kühmnokkluike ära ei vii, pole Eesti metsloomaühing ja Paide päästekomando varem kohanud.

Järva Teatajas ja Facebookis ilmunud artiklid järvel elutsevast noorest kühmnokkluigest ja väikekosklast ning palve inimestel olukorda lihtsalt jälgida ning üksnes vajadusel teada anda, lasi piltlikult öeldes džinni pudelist välja. Sellele järgnevatel päevadel olid metsloomaühingu, Järva Teataja ja Paide päästekomando telefonid punased, sest lindudel pidevalt silma peal hoidnud inimesed pidasid igat linnu puhkepausi hädaolukorraks ja kurjustasid, et keegi midagi ette ei võta.

Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ütles, et sai neil päevil ikka korralikult sõimata, miks lastakse luigel surnuks külmuda ja midagi ette ei võeta. «Inimesed ei mõistnud, et kuniks on vaba vett, pole luigel häda midagi. Miinuskraadid teda ei tapa ja söök-jook on tal vees olemas,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy