Parima talu 2021 tiitli võitis Jõeääre talu (1)

Tiit Reinberg
Copy
Jõeääre talu peremees ja -perenaine Laivi ja Urmas Laks, taluliidu juhatuse esimees Kalle Hamburg ja maaeluminister Urmas Kruuse.
Jõeääre talu peremees ja -perenaine Laivi ja Urmas Laks, taluliidu juhatuse esimees Kalle Hamburg ja maaeluminister Urmas Kruuse. Foto: Gelis Pihelgas/Taluliit

Käesoleva aasta parimaks taluks valiti Jõeääre talu Järvamaal, kus kartuli- ja muu köögivilja kasvatajatest pererahvas Urmas ja Laivi Laks on talupidamise kahekesi üles ehitanud. Parimaks noortalunikuks sai Siim Sooäär Saaremaalt Uustla talust, parimaks alternatiivtaluks Alpakafarm OÜ ning parimaks tootmistaluks Viinamärdi talu.

„Oleme omal käel, ainult oma pere jõududega abilisteta mitu aastakümmet toimetanud ja talu täiesti nullist üles ehitanud. Üks poegadest on maa- ja teine tehnikausku, täna ongi peamine küsimus, et neil oleks piisavat põhjust ja motivatsiooni talu edasi vedada,“ märkis Jõeääre peremees Urmas Laks.

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles Jõeääre talus peaauhinda üle andes, et peretalud on olulisel kohal maaelu edendamisel. „Kindlasti kõik konkursile esitatud talud on tunnustust väärt, kuid Jõeääre talu pälvis hindajatelt ühehäälse toetuse,“ lausus Kruuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles