Türil hakatakse tänasest mööda tänavaid head vormi jahtima

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Esimese nädala lause viib avastama üheksat Türi linna tänavat.
Esimese nädala lause viib avastama üheksat Türi linna tänavat. Foto: Türi spordiklubide liit

Pole just tavaline, et keha vormi saamiseks tuleb iga nädal mööda linnatänavaid patseerida ning teede äärde püstitatud kontrollpunktidest sõnu kokku koguda. Aga just selline tore tervisliku eesmärgiga mäng läks täna Türil käima.

Liikumissarja "Uueks aastaks vormi" eestvedajaks on nagu ikka Türi spordiklubide liit, kel on sarnaste orienteerumismängudega varasemast suurepärased kogemused.

Türi spordiklubide liidu projektijuht Liisa Gritšenko ütles, et kui tavaliselt on matka- ja orienteerumismängudes osalejaile kaart pihku pistetud, siis seekord lähenesime asjale loovamalt. "Avalikustame alates tänasest neljal järjestikusel pühapäeval ühe lause, mis koosneb tänava nimedest. Osalejate ülesanne on tuvastada tänavate nimed ja otsida nendelt kontrollpunkte. Igaühes neist on peidus üks sõna. Sõnadest saab kokku nädala lause," tutvustas ta.

Esimese nädala juhtlause on: Lydia Koidula ja Oskar Lutsu Pika ja Laia Sõpruse Allikas on Vanemuise Jõe Kaldal. Lauses on peidus üheksa tänava nime ehk siis läbi tuleb Gritšenko sõnul käia üheksa kontrollpunkti.

Ta lisas, et raja pikkus esimesest viimase punktini on 4,5 kilomeetrit. "Raja pikkus oleneb suuresti ka osalejate teede valikust," märkis ta.

Kui kontrollpunktidest on sõnad kokku kogutud ja lause koos, palus Gritšenko selle saata koos osalejate nimedega e-posti aadressile tyrispordiklubi@gmail.com. Rada on avatud 5. detsembrist kuni 11. detsembrini. 12. detsembril tuleb juba uus lause ja uued kontrollpunktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles