Paide katsetab pilootprojektina järgmisel aastal erihoolekande uue mudeli rakendamist

Järva Teataja
Copy
Vanainimene.
Vanainimene. Foto: Tairo Lutter

Paide Linnavalitsus osales konkursil „Isikukeskse erihoolekande teenusmudeli rakendamine kohalikus omavalitsuses 2022" ning linna taotlus kinnitati edukaks.

 

Pilootprojekti eesmärk on katsetada sotsiaalkindlustusameti (SKA) ja kohalike omavalitsuste koostöös uue isikukeskse erihoolekande teenusmudeli rakendatavust, selle kasutusel võtmist ja juurutamist omavalitsustes. Konkursi tulemusena katsetatakse Paides järgneval aastal teistsugust lähenemist psüühilise erivajadusega inimeste abistamisel ja testitakse korraldusskeemi, kus psüühilise erivajadusega inimeste teenuste korraldaja rollis on kohalik omavalitsus.

„Üldiselt on meil kliente silmapiiril oma eestkostetavate seas ja teenusepakkujatelt saame samuti nimesid, kellele see projekt abiks võiks olla kuid ideaalne oleks kui meieni jõuavad inimesed, kellest me ei teagi hetkel midagi.

Kogu paberimajanduse teeme meie ja inimesele see tohutut bürokraatiat kaasa ei too. Ootan sooviavaldusi juba praegu nii SMS-i, kõne või e-post teel," ütles Paide Linnavalitsuse sotsiaaltöö peaspetsialist Laura Kind.

Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles