Pühapäevast hakkab kehtima uus rongide sõiduplaan

Järva Teataja
Copy
Elroni rong kihutab uuel aastal kallima hinnaga
Elroni rong kihutab uuel aastal kallima hinnaga Foto: Arvo Meeks

Alates pühapäevast, 12. detsembrist hakkab kehtima uus rongide sõiduplaan. Remonttööd lõppevad, taastub rongide senine väljumissagedus ning sõiduajad lühenevad.

"Meil on väga hea meel, et raudtee remonttööd on selleks korraks lõppenud ning saame oma kliente jälle tavapäraselt teenindada. See tähendab, et alates pühapäevast ei ole sõitjatel enam vaja ühelgi reisil kasutada asendusbusse, liiklusgraafik tiheneb ning sõiduajad muutuvad jälle kiiremaks," sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Uue sõiduplaani järgi sõidab näiteks Tallinnast Keilasse enam kui 40 rongi päevas, Raplasse saab valida 17 eri väljumise vahel ning Tartusse saab kümnel korral päevas.

"Arusaadavalt soovitakse alati rohkem väljumisi, mis on ka meie soov, kuid arvestada tuleb, et sõitjate arv on endiselt ligi 30% väiksem kui enne pandeemiat. Et pakkuda sõitjatele mugavamaid sõidutingimusi ka kõige suurema nõudlusega aegadel, on nii Tallinna-Tartu kui ka Tallinna-Narva liinil reedeti ja pühapäeviti sõiduplaan tihedam. Kui uusi olulisi piiranguid ei tule ning ka raudtee remonttööd järgmisel aastal rongliiklust väga palju ei takista, saab öelda, et rongiliiklus 2022. aastal on kõige tihedam vähemalt viimase 20 aasta jooksul kui mitte kauem."

Sõiduajad lühenevad

Ka sel aastal on uuest liiklusgraafiku perioodist alates sõiduajad lühemad. "Reisijad ootavad kiireid ühendusi, nende pakkumine on üks meie peamisi eesmärke," sõnas Kongo.

Tallinna ja Tartu vahel hakkavad kõige kiiremad rongid sõitma tund ja 54 minutit ning Tallinnast Narva kaks tundi ja üheksa minutit.

"See tähendab, et Ülemistesse jõuab Tartust umbes tunni ja kolmveerandiga ning Narvast kahe tunniga, mis on kindlasti hea põhjus autosõidust loobumiseks ning keskkonnasõbraliku rongiliikluse kasuks otsustamiseks."

Uus sõiduplaan on leitav Elroni kodulehelt ja peatustes olevatelt infostendidelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles