Prantsuse instituut toob Paidesse prantsuse filmi ja veini

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Esmaspäeval, 13. detsembril toimub Paide muusika- ja teatrimajas koostöös Prantsuse Instituudiga Eestis prantsuse kultuuriõhtu.

Kavas on Veneetsia filmifestivalil “Orizzonti” programmis parima stsenaariumi auhinna pälvinud mängufilm “Tagasi koju” („Revenir“, 2019). Film on prantsuse keeles ingliskeelsete subtiitritega. Enne linastust kostitab instituut publikut prantsuse veiniga, degusteerida saab üht punast ja üht valget kvaliteetveini.

Kultuuriõhtu korraldaja Mariliis Petersoni sõnul sai hea koostöö instituudiga alguse suvel Arvamusfestivali ajal, mil festivali külalised said vaadata üht prantsuse hinnatud dokfilmi. “Nüüd tulevad nad taas Paidesse. Lisaks kultuuriõhtule toimub päevane eriseanss Paide Gümnaasiumi õpilastele, millele eelneb väike juustukoolitus”.

Lisainfo

Prantsuse Instituudi eesmärk on kaasa aidata ja toetada Prantsusmaa ja Eesti vaheliste kontaktide tugevnemist. Instituudi tegevus keskendub peamiselt keeleõppele, haridusele, teadusele, kunstile ja kultuurile. Paide muusika- ja teatrimajal on hea koostöö ka Liszti Instituudiga Tallinnas, mis tegeleb Eestis ungari kultuuri vahendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles