Ühest suus sulavast kringlist koduküpsetaja ära ei ütle

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Purdi kodukondiiter Merli Kaas tunneb rõõmu sellest, et saab töötada koduköögis ja valida selleks aja, mis talle kõige paremini sobib.
Purdi kodukondiiter Merli Kaas tunneb rõõmu sellest, et saab töötada koduköögis ja valida selleks aja, mis talle kõige paremini sobib. Foto: Kristo Kivisoo

Klišeeks kulunud lauset «Armastus käib kõhu kaudu» teavad kõik. Purdilane Merli Kaas pealkirjastas aga just nii oma Facebooki lehekülje, kus ta jagab pilte oma koduköögis valminud hõrkudest kondiitritoodetest ja kulinaarsetest katsetustest. Vaatajatel hakkas nende peale suu vett jooksma ja nad küsisid võimalust samu asju temalt tellida. Nii kujuneski hobist tasapisi püsiv töö.

Maitsvate küpsetiste keskel üles kasvanud Merli Kaas (36) ütles, et vajadus oma elukorraldus üle vaadata tekkis tal siis, kui perre sündisid lapsed. Naised ju teavad, et väikeste lastega kodus olles otsid ikka võimalusi, mida nende kõrvalt ette võtta. Laste kasvades selgub enamasti tõsiasi, et ka täiskohaga tööd pole enam kuigi lihtne teha. «Seepärast hakkasingi kolme lapse kõrvalt üha rohkem küpsetushobiga tegelema. Seda sai teha kodus ja olin oma aja peremees,» selgitas ta.

Kõige esimesed kodupagari katsetused olid Kaasil laste sünnipäevadeks ja muudeks tähtpäevadeks meisterdatud tordid. «Paneb muigama, mida kõike ma algul valesti tegin ja kui õudsed need esimesed katsetused olid. Näiteks tegin sellise vea, et panin martsipanikatte otse kreemile, andmata endale aru, et see hakkab seal ju ujuma ja ära vajuma,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles