Otsitakse päkapikke Järvamaa laste jõulusoovide täitmiseks

Järva Teataja
Copy
Jõulukingid
Jõulukingid Foto: Pexels / CC0 Licence

Kolmeteistkümnendat aastat kogub MTÜ SEB Heategevusfond kokku nende laste jõulukingi soovid, kes ei saa elada oma sünniperes. Jõulupühade eel aitab pank leida Jõulupuu projektiga head inimesed, kes annavad oma panuse, et täita 104 asendus- ja turvakodu peres elava lapse südamesoovid.

Järvamaa laste jõulusoovid leiab aadressilt heategevusfond.ee/joulupuu.

11aastane Viktorija saatis jõuluvanale kirja: "Mul on pikad juuksed ja ma unistan juba ammu oma isiklikust föönist."

10aastane Kristjan igatseb nutikella. Poiss käib jalgpalli-, kergejõustiku- ja korvpallitrennis. Kell käe peal aitab hilinemisi vältida ning Kristjanil õigel ajal tuppa ja trenni jõuda.

"Jõuluõhtul kingituste saamine on laste jaoks aasta kõrghetk. Täiskasvanuna saame olla jõuluvanale abiks, et kuulata ja märgata, mida laps tegelikult soovib ja mis on selle jõulusoovi taga. Lapse, kes ei saa elada oma sünniperes, jõulusoov on eriline ja selle taga on alati omaette lugu. Me ei saa kingitusi tehes võtta ära laste igatsust oma sünnipere järele, aga kirjades jõuluvanale on lapsed lahti mõtestanud, miks just see kink on talle oluline. Olgu sooviks kaisukaru, mis kaisus olles loob turvatunnet või kõrvaklapid teismelistele, mis aitavad suures peres kasvades aeg-ajalt omaette olla. Samuti raamat loodusest või lemmikkirjanikult, mille abil lähemalt maailma uurida. Igal soovil on mõte ja kindel põhjendus," kirjeldas laste jõulusoove SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi.

Heal annetajal on võimalus anda oma panus Jõulusoovide puu projekti kaudu laste unistuste täitmiseks, valides soovide seast südamelähedane kingitus ning annetuse abil aidata täita ühe või mitme lapse kingisoov. Tehtud annetuste eest soetatakse jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused. Kõikide laste kingid komplekteeritakse individuaalselt.

"Aastas on 12 kuud, 365 päeva, 8760 tundi, 525 000 minutit ja 31 536 000 sekundit. Iga päev, tund ja hetk inimese elus on võrdselt tähtis! Unistused ei lõppe jõuludega. Kõik lapsed tahavad igapäevaelust rõõmu tunda ja hobidega tegeleda aasta läbi. Kutsume inimesi tegema ka nn pika vaatega jõulukingitust laste huvihariduse toetamiseks, järjepidev tugi on oluline – nii saame toetada asendus- ja turvakodudes elavate laste unistusi nii, nagu me toetame oma kodus elavate laste unistusi aasta ringi," laiendab projekti eesmärki Triin Lumi.

Jõulusoovide puu projektis osalevad asendus- ja perekodud ning laste turvakodud: Valga Perekodu, Koeru Perekodu, Taheva Sanatoorium, Haiba lastekodu, Paide PK, Tartu Perekodu Käopesa, Elva Laste- ja Perekeskus, Vinni Perekodu, Narva Sotsiaaltöökeskus, Maria ja lapsed, Sillamäe Laste Hoolekande Asutus Lootus, Tallinna Laste Turvakeskus, Tallinna Lastekodu, Kiikla lastekodu, Südamepaik, Viljandi Perekodu, Siimusti lastekeskus Metsatareke, Tilsi Perekodu, MTÜ Perekodu Õnnepuu, Kehra Perekodu, Vahtramägi Mäe-kodu, Pärnu Laste ja Noorte Tugikeskus, Tartu Laste Turvakodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles