Heategevuslik Teatejooks toetab Haapsalu Neuroloogilist Rehabilitatsioonikeskust 3000 euroga

Järva Teataja
Copy
Teist aastat oli Järvamaa laste heategevuslik teatejooks Paide tehisjärve ääres.
Teist aastat oli Järvamaa laste heategevuslik teatejooks Paide tehisjärve ääres. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti suurim koolinoorte spordiüritus Heategevuslik Teatejooks, mille üks jooksudest toimub ka Paides, andis üle 3000 euro suuruse annetuse Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele. Summaga luuakse projekte, mis toetavad haigla tegevusi ja uusi treeningvõimalusi lastele, kelle liikumisvõimalused on piiratud.

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) juhi Toomas Dannenbergi sõnul on heategevusega kogutud annetusraha abiks just nendes valdkondades, mis jäävad raviplaanide täitmisest väljapoole, kuid mis siiski aitavad oluliselt kaasa taastusravil viibivate patsientide paranemisele.

„Olgu tegemist täiendustega spetsiaalsetesse terviseradadesse, mis innustavad taastusravil viibivaid lapsi teraapiate vahepeal liikuma, või panus mõne töötaja koolitusse, tänu millele saame pakkuda oma patsientidele paremat teenust,“ ütleb Dannenberg. HNRK on üks kesksemaid raviasutusi Eestis, kus saavad abi traumade ja õnnetuste tõttu liikumisvõime kaotanud lapsed üle Eesti. Igal aastal viibib seal taastusravil suurusjärgus 500 last ja 2000 täiskasvanut.

Heategevuslik Teatejooks on Eesti suurim, igal aastal rohkem kui 11 000 osalejat kaasav koolinoorte spordiüritus. Sel aastal toimus see 23. septembril Euroopa tervisenädala avasündmusena kokku 25 kohas üle Eesti. Eeskujuna lõi kaasa 2021. aasta Tokyo suveolümpiamängudel väga hästi esinenud Rasmus Mägi, kes on oma positiivse meele ja hoiakuga noortele eeskujuks ning kannab endas liikumisrõõmu ja soovib, et seda saaksid kogeda kõik, nii tavaliselt kui eriliselt liikuvad lapsed.

“Teatejooksus oleme ühendanud kaks poolt - toetame HNRK noori ning pakume kõigile jooksust osavõtjatele võimaluse tunda rõõmu sõprade ja klassikaaslastega koos liikumisest. Sportimisvõimalusi linnades ja koolide territooriumitel tuleb üha juurde, kuid midagi tuleb ära teha ka nende laste liikumismotivatsiooni parandamiseks, kes ise joosta või käia ei saa,“ ütleb Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

„Teatejooksu heategevuslik aktsioon kutsub Eesti inimesi üles annetama HNRK toetuseks, et toetada haigla tegevusi ja luua uusi treeningvõimalusi lastele, kes on liikumisvõime kaotanud,“ lisab Pallase. „Igal aastal on annetus olnud sihtotstarbeline ja sellest on saanud abi mitmed lapsed ja pered. Viimastel aastatel oleme annetustega toetanud HNRK välisalale liikumisradadega loomist ning siseruumidesse Eesti esimese haigla liikumisraja ehitust. Sel aastal andsime kliinikule vabad käed kasutada annetatud summat neis kohtades, kus king hetkel kõige rohkem pigistab.“

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevust saab toetada aastaringselt, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Spordinädala läbiviijad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile, lisaks panustavad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn ja Eesti Kergejõustikuliit. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles