Automudelistid tundsid end kodurajal kindlalt

Järva Teataja
Copy
Automudelism
Automudelism Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Automudelistide sarja Juunior-Liiga Paides peetud teisel osavõistlusel näitasid häid sõite ka kohalikud noored.

 

Automudelistide sarja Juunior-Liiga Paides peetud teisel osavõistlusel näitasid häid sõite ka kohalikud noored.

Aare Meeritsa poolt juhendatavast Türi loomemaja meeskonnast oli Ats-Kristjan Kasemägi A-finaalis neljas, Ove-Markus Kasemägi B-finaalis teine, Tarvi Mändla kolmas ja Maarek Meerits D-finaalis teine.

Tarmo Aldi poolt juhendatavast Paide RC Teamist oli koduvõistlusel väljas seitse sõitjat.

Kait Veskimäe oli A-finaalis esimene, Stefan Pärnasalu B-finaalis kuues, Andre Triisa C-finaalis teine, Oliver Köhler D-finaalis esimene, kuid Paide kõige nooremate võistlejate, Joosep Talviste ja Siim Punaparti D-finaalis sõit katkes mõlemal tehnilise äparduse tõttu.

Tasub teada, et rada valmistati võistluseks ette Paide mudeliklubi õpilaste ja nende vanemate kaasabil, kusjuures rajameistriks oli Juunior-Liiga sarja kõige esimese hooaja võitja Randolf Alt. „Et võistlejad saaksid näidata oma oskusi nii pikkadel sirgetel, kurvilistes lõikudes, erinevates hüpetes, driftis kui ka seinasõidus, oli rada tehniliselt keerukas ja mitmekülgne,” selgitas Tarmo Alt.

Kahe etapi järel oli Türi loomemaja klubide arvestuses Väime-Maarja järel teine. Paide RC Team on kaheksa klubi arvestuses kolmas. Võistkondlikusse arvestusse lähevad nelja parema klubisõitja punktid.

Kolmas osavõistlus peetakse aga 22. jaanuaril Väätsal. Kokku on sarjas tänavu kuus osavõistlust.

Järvalased löövad kaasa ka teistes sarjades. Nii tõi detsembri alguses Saku mudeliringil toimunud 1/10 elektribagide Eesti meistrivõistluste teiselt etapilt taas teise koha Paidesse Randolf Alt. Pikalt oodatut edusammu tegi ära aga Lauri Punapart saavutades B-finaalis esikoha ja Tarmo Alt lootis, et edasi on peagi tulemas ka pääs kõige tugevamate sekka A-finaali. B-finaali kolmas koht sai samuti Paidesse- Kert Rohtjärv näitas seekord üles kindlat sõitu.

C-finaalis olid paidekatest kätt proovimas Stefan Pärnsalu ja Kait Veskimäe. Esimene tuli kolmandaks ja teine neljandaks. Roonald Rikberg ei saanud pikka aega kuidagi oma autot õigel kiirusel veerema kuid võttis lõpuks antud olukorrast siiski maksimumi - C-finaali esikoha. (JT)

LIIGA

Juunior-Liiga on kutsutud ellu eesmärgiga populariseerida automudelisporti noorte ja täiskasvanute hulgas. „Juunior“ ei tähista siin mudeliklassis sünniaastat, vaid pigem spordialaga tegelemise aega. Juhtide sõidukogemus peaks olema kuni kaks aastat.

Mudelid, millega siin klassis sõita saab, maksavad jaemüügis kõik alla 200 euro ja on seega kindlasti väga heaks võimaluseks teha tutvust selle tehnikaspordi alaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles