Väärt raamatud jõudsid teise ringiga kooli

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender (vasakul) annab Türi põhikooli õpetajale Aili Avile üle raamatud, mida head inimesed on koolile annetuseks toonud.
Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender (vasakul) annab Türi põhikooli õpetajale Aili Avile üle raamatud, mida head inimesed on koolile annetuseks toonud. Foto: Türi raamatukogu

Türi põhikooli kirjandusõpetaja Aili Avi ütles, et juba esimene raamatute annetuse üleskutsele järgnenud päev tõi palju head tagasisidet. Selgus, et inimestel ja asutustel on jõude seismas hulk raamatuid, millest kooliõpilased saaksid õppetöös palju kasu.

Aili Avi mainis, et kool ei otsinud suvalisi vanu raamatuid, vaid põhiliselt neid teoseid, mida õppekavas läbi võetakse või lugemiseks soovitatakse. «Teema saigi alguse sellest, et paljud raamatukogu raamatud on oma aja ära elanud, neist on lehti puudu või on need juba nii kapsaks loetud, et keeruline on teost kasutada. Seetõttu ei jää koolil üle muud, kui need maha kanda,» selgitas ta.

Paraku koolidel ilukirjanduse ostuks raha napib. «Nende summade eest saab osta vaid käputäie uusi raamatuid, millest jääb ilmselgelt õpilastele väheks,» sõnas Avi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles