Stipendium aitab noortel olümpiale jõuda

Kuido Saarpuu
Copy
Mehis Udam pälvis sihtasutuse Noored Olümpiale stipendiumi, mis aitab tal tugevdada laskesuusatamises just vaimset poolt.
Mehis Udam pälvis sihtasutuse Noored Olümpiale stipendiumi, mis aitab tal tugevdada laskesuusatamises just vaimset poolt. Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Ettevõtjate loodud sihtasutus Noored Olümpiale valis välja uued stipendiaadid, kelleks osutusid maadleja Viktoria Vesso, moodne viievõistleja Johanna Maria Jõgisu, odaviskaja Gedly Tugi ja järvalasest laskesuusataja Mehis Udam. Sportlased saavad stipendiumi, mis on 10 000 eurot aastas, kogu olümpiatsükliks, kirjutab Postimees.

2024. aasta Pariisi olümpiaks valmistuvate suvealade sportlaste puhul tähendab see 30 000 euro suurust stipendiumi ja 2026. aasta Milano olümpiaks valmistuva taliala sportlase puhul 45 000 euro suurust stipendiumi. Seega kokku jagati sportlastele 135 000 euro väärtuses stipendiume. Stipendiumist kolmandik suunatakse vaimse treeningu, taastumisprotseduuride, meediaga suhtlemise, meeskonnajuhtimise ja toetajate leidmise koolitustesse.

Sihtasutuse kaasasutaja Paavo Pauklin ütles, et Noored Olümpiale täidab Eesti spordis väga olulise tühimiku, toetades sellises vanuses sportlasi (18–23 a), kellel pole alati veel kõige rohkem ette näidata, kuid kellel on väga suur potentsiaal jõuda spordimaailma tippu. «Proovime märgata talenti, kes jõuab kõige kaugemale, kuid on ilmselge, et iga meie panus on riskantne, sest noore sportlase karjääris võib palju äpardusi juhtuda. Alati sooviksime, et suudaksime koguda toetajatelt suurema stipendiumifondi, et toetada rohkem noori talente, sest neid, kes seda vääriksid, on kindlasti rohkem,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles