Kuidas poputada jõulukuuske

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kaupluse H&H Lilled omanik Reelika Klettenberg-Kivi teab hästi, kuidas kuuske tubastes tingimustes pikalt säilitada.
Kaupluse H&H Lilled omanik Reelika Klettenberg-Kivi teab hästi, kuidas kuuske tubastes tingimustes pikalt säilitada. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuusemüüjatel on nüüd kiired päevad, sest just sel nädalavahetusel viib enamik inimesi lõhnava jõulupuu tuppa, et see pühadeks ehteisse seada. Iga kuuseostja soovib, et puu toas võimalikult kaua säiliks ja kolmekuningapäevani ikka vastu peaks. Mida siis teha, et jõuluilu kahe nädala jooksul rootsuks ei muutuks?

Mis see kuusepuu ikka muud on kui üks suur taim. Küsisime asjakohast nõu Paides asuva kaupluse H&H Lilled omanikult Reelika Klettenberg-Kivilt, kes teab peensusteni, kuidas lilli ja taimi kauem säilitada ja ilule turgutada.

Klettenberg-Kivi märkis, et üha rohkem räägitakse tänapäeval sellest, et päris kuuse metsast toomine või müügipunktist ostmine jätab oluliselt väiksema ökoloogilise jalajälje kui plastikust kunstkuuse kasutamine. «Ükskõik, kas minna kuuske tooma RMK suuniste toel võis osta poe kõrvalt, selge on see, et need kuused pole mõeldud kunagi suureks sama. Seega ei pea inimene muretsema, et on asjatult hävitanud noore puu,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles