Stalini-aegsest saunast saab kogukonnaköök

Urmas Glase
Copy
Viisu külaseltsi juht Aivar Tubli selgitab, et riigieelarvest saadud 25 000 euro eest on endisel saunahoonel peal uus katus, korras korsten ja ees uued uksed-aknad. Praegu on käsil projekteerimine, et ehitada hoonest külarahvale kogukonnaköök.
Viisu külaseltsi juht Aivar Tubli selgitab, et riigieelarvest saadud 25 000 euro eest on endisel saunahoonel peal uus katus, korras korsten ja ees uued uksed-aknad. Praegu on käsil projekteerimine, et ehitada hoonest külarahvale kogukonnaköök. Foto: Urmas Glase

Viisu külaselts võttis sihiks rajada nõukogude ajal ehitatud populaarse külasauna aastaid tühjalt seisnud hoonesse kogukonnaköögi, mis aitaks taaselustada kunagist ühiste tegemiste tava.

Viisu külaseltsi juhi Aivar Tubli ütlust mööda mäletavad keskealised viisulased majandi sauna, mis asendas tänapäevast Facebooki. «Saun oli kogukonnakeskus. Inimesed käisid sinna kokku mitte ainult pesemas, vaid saunapäeval räägiti ära kõik kohalikud uudised ja arutati laiemaid teemasid,» lausus ta.

Tubli teada ehitati omaaegne Viisu sovhoosi saun küla serva oja kaldale Stalini-aegse tüüpprojekti järgi. Kohaliku majandirahva ühissaunana töötas see kuni nõukogude aja lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles