Operatsioonil Barkhane teeninud Eesti kaitseväelased said Prantsuse missioonimedalid

Järva Teataja
Copy
Foto: maat Maria Tõkke

Eile anti Malis Gao sõjaväebaasis toimunud rivistusel neli kuud operatsioonil Barkhane teeninud Eesti kontingendi BKN-10 kaitseväelastele üle Prantsusmaa missioonimedalid. Samuti andis kontingendi vanem major Rauno Viitmann üle ametikohustused uuele kontingendi vanemale major Rauno Vahimetsale.

„Kuus kuud teenistust kontingendi vanemana oli väljakutsuv ja produktiivne,“ ütles major Viitmann. „Minu alluvuses teeninud üksused tegid oma tööd hästi ning olen sada protsendi kindel, et uus kontingendi ülem hoiab lippu samamoodi kõrgel.“

Prantsusmaa välisoperatsioonide medaliga Medaille d’Outre-Mer autasustatakse alates 1962. aastast sõjaväelasi, kes on teeninud välisoperatsioonidel. Medali juurde käivad operatsioonipiirkonna tähised. Eesti kontingendi liikmetele omistatud medalite juures on tähis Sahel, mis märgib antud regiooni Aafrikas.

„Eelmise kontingendi liikmed eesotsas major Viitmanniga on ära teinud suure töö, mida meil on au jätkata,“ ütles uus Eesti kontingendi vanem major Rauno Vahimets. “Kindlasti anname endast kõik, et hoida kõrgel Eesti kaitseväelaste professionaalset taset ja mainet.“

Augustis teenistust alustanud ja medalid saanud Eesti kontingendi koosseisu kuulub ligi 50 kaitseväelasest. Üksuse põhiülesanded on Gao baasi väravate ja vaatluspostide mehitamine, kiirreageerimisüksuse ülesannete täitmine ning patrullimine Gao linnas ja selle lähiümbruses.

Eesti kaitseväelased teenivad Nigeri jõe kaldal Gao linnas asuvas Prantsusmaa sõjaväebaasis alates 2018. aastast.

Prantsusmaa juhitud operatsiooni Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust relvastatud terroristlike rühmituste vastu. Operatsioon Barkhane algas 1. augustil 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles