Koeru krutsifiksi uuringud tõid tudengile eripreemia

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Barokiajastu andekaima kujuri Christian Ackermanni töökojas valmistatud Koeru kiriku krutsifiks on juba pakkunud ja pakub ka edaspidi uurijatele üllatusi.
Barokiajastu andekaima kujuri Christian Ackermanni töökojas valmistatud Koeru kiriku krutsifiks on juba pakkunud ja pakub ka edaspidi uurijatele üllatusi. Foto: Peeter Säre

Eelmisel nädalal kuulutati välja Eesti teadusagentuuri korraldatava üliõpilaste riikliku teadustööde konkursi laureaadid, mille käigus anti kätte ka muinsuskaitseameti kultuuripärandi eripreemiad. Üks preemia on seotud Koeru kiriku krutsifiksiga, mis praegu veel on Tallinnas kunstiakadeemia töökojas uuringutel ja ennistusel ning jõuab kodukirikusse tagasi ehk tuleval aastal.

Muinsuskaitseameti peadirektori Siim Raie hinnangul oli tänavune saak väga hea ja mitmekesine. «Nagu ka laureaatide nimekiri näitab, siis on kõrgetasemelise teadustööga kaetud nii arheoloogia, esemeuurimus, arhitektuuriajalugu kui ka muuseumide ja muinsuskaitse teoreetiline ning praktiline käsitlus,» lausus Raie.

Muinsuskaitse 250 euro suuruse eripreemia pälvis ka kunstiakadeemia konservimisosakonna tudeng Jüri-Martin Lepp oma töö ««Koeru evangelistide meistri» renessanss. 17. sajandi polükromisti taassünd läbi Koeru kiriku krutsifiksi ja maali «Püha õhtusöömaaeg» tehniliste uuringute ja konserveerimise» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles