Koroonaturvalised ettevõtted teevad end nähtavaks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Selline märgis tähistab ranget koroonanõuetest kinni pidamist antud ettevõttes või asutuses, mis tagab kliendile turvalisuse.
Selline märgis tähistab ranget koroonanõuetest kinni pidamist antud ettevõttes või asutuses, mis tagab kliendile turvalisuse. Foto: Järvamaa Arenduskeskus

Järvamaa turismiettevõtted ja kultuuriasutused on end riburada hakanud märgistama kui koroonaturvalisi kohti. Vastavaid tarbjamärgiseid annab välja Järvamaa arenduskeskus juhindudes selles Ettevõtluse arendamise sihtasutuse etteseatud normidest.

Järvamaa arenduskeskuse turismiinfokonsultant Piret Sihver ütles, et Cocid-19 turvaliste märgiste väljaandmine on Järvamaal juba habemega lugu. "Meie hakkasime koroona nõuete täitmisest tulenevale turvalisusele viitavaid märgiseid Järvamaal juba ammu välja andma, kuid EAS leidis, et selguse huvides peaks üle Eesti ikka ühtsed märgised olema. Siis on see ka välisturistidele üheselt mõistetav," rääkis ta.

Kui algselt olid Jävamaa märgised "Järvamaa soovitab – Siin on turvaline" rohelisel taustal, siis uued EASi nõuetele vastavad märgised "Siin on Covid-19 turvaline" on sinised. "Neid nüüd osa ettevõtteid ümber vahetabki, mistõttu võib neid praegu üha sagedamini Facebooki ja ettevõtete kodulehtedele ilmumas näha. Märgise saamiseks peavad asutused ja ettevõtted taotluse täitma ja varasemaga võrreldes mõningasi muutusi tegema," sõnas Sihver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles