Baltikumi digitaalsete oskuste arendamise programmis osales üle 19 000 eestlase

Järva Teataja
Copy
Klaviatuur. Pilt illustratiivne
Klaviatuur. Pilt illustratiivne Foto: Toomas Huik

Alates Baltikumi digitaalsete oskuste arendamise programmi algusest 2021. aasta jaanuarist, on rohkem kui 19 000 eestlast kasutanud võimalust omandada digitaalseid oskusi. Programm jätkub 2022. aastal ning sinna lisandub kursus „Virtuaalsed praktikakohad”.

Pandeemia muutis tööturgu – mõned töökohad kadusid, paljud inimesed kaotasid töö, samas kui miljonid üle maailma tegutsevad kodukontoris. Tänapäeva kõige nõutumatel töökohtadel (allikas: LinkedIn) on vaja konkreetseid digitaalseid oskusi. Microsoft käivitas 2020. aasta suvel ülemaailmse digitaalsete oskuste programmi, et võimaldada inimestel omandada oskusi, mis muudavad nad uue töö otsimisel konkurentsivõimelisemaks, või täiendada oma oskusi, et tööd paremini teha. See võimaldab tasuta õpet kolmel platvormil, LinkedIn Learning , Microsoft Learn ja GitHub Learning Lab, kus osalised saavad tunnid lihtsasti oma ajakavasse sobitada.

Microsofti ülemaailmsele algatusele lisandus Baltikumi digitaalsete oskuste arendamise programm kahe kursusega – majandustegevus ja andmete analüüs ning tarkvara ja rakenduste arendamine – kohalikes keeltes, mis võimaldavad eestlastel oskusi emakeeles arendada. Pärast lõpueksami sooritamist ja tunnistuse saamist on osalejatel võimalik õppida Microsofti sertifikaadi eksamiks, mis on rahvusvaheliselt tunnustatud tõend ja muudab selle omanikud tööturul konkurentsivõimelisemaks. Järgmised Balti programmi kursused toimuvad 2022. aasta alguses, eestikeelsed kursused toimuvad jaanuaris. Kõik, kes soovivad oma oskusi täiendada, saavad registreeruda siin .

Baltikumi digitaalsete oskuste arendamise programmi jätkamiseks käivitas Läti Info- ja Kommunikatsioonitehnoloogia Assotsiatsioon (LIKTA) koostöös Läti Ülikooliga programmi „Virtuaalsed praktikakohad Baltikumis”. Programm sisaldab tasuta koolitusi erinevatel info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teemadel, nagu näiteks Power BI kasutamise õppimine, programmide ja rakenduste arendamine lauaarvutitele ja mobiiltelefonidele, samuti Phytoni programmeerimise põhitõdede õppimine ja Microsoft 365 konto haldamine. Pärast kursuste läbimist saavad huvilised praktikat pakkuvas ettevõttes oma oskused proovile panna. Osalejad saavad registreeruda siin. Virtuaalsete praktikantide võõrustamisest huvitatud Eesti ettevõtted on samuti oodatud LIKTAga ühendust võtma ja andma osalejatele võimaluse omandatud oskusi reaalses töökeskkonnas rakendada.

Programmi toetavad Eesti Infotehnoloogia ja Kommunikatsiooni Liit ning AmCham Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles