ELF kutsub lugema inimeste mõtisklusi vanast metsast

Järva Teataja
Copy
Maa-ameti kaldaerofoto järgi nägi sel sügisel maha võetud mets 2017. aastal välja selline. FOTO: Maa-amet
Maa-ameti kaldaerofoto järgi nägi sel sügisel maha võetud mets 2017. aastal välja selline. FOTO: Maa-amet Foto: Maa-amet

​Eestimaa Looduse Fond (ELF) kogus aasta lõpu eel algatuse “Mets tahab vanaks elada!” raames inimeste lugusid ja mõtisklusi vanast metsast. ELFi meeskond tunnustab ja tänab südamest kõiki, kes võtsid aega vana metsa teemal mõtiskleda ning lugusid jagada. Saabunud lugude seast valis žürii parimaks metsaomanik Andres Kurmi kirjatüki.

Lugusid saabus loodushuvilistelt, metsaomanikelt, metsamajandajatelt ning matkalistelt vanuses 21 kuni 94 aastat. Saadeti luuletusi, looduskirjeldusi, arutluskäike, murekirju ning ka illustratsioone lugudele. Valikut saabunud kirjatükkidest saab lugeda veebilehel.

Vanast metsast lugude kirjutamise inspiratsiooniks palus ELF rääkida oma loo ka muusik Mari Kalkunil, kirjanik Anu Raual, õpilane Ekke Timuskil, bioloog Urmas Tartesel ja ELFi metsaekspert Liis Kuresool. Valminud videolugusid näeb siin!

Võitja valinud žürii hinnangul on Andres Kurmi lugu väga sisukas ning toob esile mitmeid vana metsa väärtusi ja tahke ning arutelu mitmesuguste metsandusega seotud teemadel. Võitjal avaneb võimalus teha pere või sõpradega 2022. aasta alguses loomajälgede otsimise ja tundmaõppimise privaatne matk Natourest OÜ giidi juhendamisel. Lisaks loositi kõigi lugude saatjate seast välja viis Reet Ausi ELFile disainitud looduse teemalist T-särki, mille saavad Elen, Tanel, Eha, Kristo ja Rein.

ELF soovib lugude kogumise algatusega kutsuda inimesi mõtisklema vana metsa väärtuste üle ja tunnustada Eestimaa loodusväärtusi. “Mets tahab vanaks elada!” on sarja #märgatudmetsas kuuluv algatus, mida toetab Ülemiste keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles