Meistrid selgusid kümnekuulise hilinemisega

Järva Teataja
Copy
Anett Liisa Parts võistlushoos
Anett Liisa Parts võistlushoos Foto: Erakogu

Eesti meistrivõistlused suusaorienteerumise sprindis ja sprinditeates pidanuks toimuma eelmise aasta veebruari lõpus Käärikul, koheselt pärast samas toimunud maailmameistrivõistlusi. Ent juba MMi viimastel päevadel alanud suur soe sulatas loodusliku lume võistluspaigas üsna olematuks ning seega polnud võimalik MMi radade võrgustikus Eesti meistritiitlitele heidelda.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et nüüd, detsembrikuus valitsesid Käärikul suurepärased lumeolud ja külmakraadid ning veebruaris lumepuuduse tõttu ära jäänud Eesti meistrivõistlused õnnestus läbi viia teisel jõulupühal. Maailmameistrivõistlusteks ettevalmistatud suusaradade võrgustik leidis veelkord kasutust ligi 200 tänuväärset suusaorienteeruja poolt.

Järvamaa orienteerujaile lõppesid aasta viimased meistrivõistlused Poopuu hinnangul väga hästi. „Tublis hoos olid meie noored, kes tulid koju mitmete medalivõitudega ja neile sekundeerisid ka meie veteransportlased,” põhjendas ta.

Neidude N14 klassis jätkas kindlalt suusaorienteerumise radadel valitsemist Anett Liisa Parts, kes 1,2 km ja 9 kontrollpunktiga rajal edestas järgnevaid ligi seitsme minutiga ja saavutas 14-ne tüdruku konkurentsis kindla võidu. Hõbemedalgi tuli Järvamaa orienteerumisklubisse JOKA, kui Anna Mia Atonen suutis tasavägises heitluses napi nelja sekundiga edestada järgnevat. Esikuuikusse sõitis end kolmaski JOKA esindaja Kaisa Kallas.

Noormeeste M18 vanusklassi 3,14 km ja 17 kontrollpunktiga rajal võidutses eelmise talve noorte EMi topelt võitja Olle Ilmar Jaama Värska OK Pekost. Laskesuusatamise võistluste vaba nädalavahetus võimaldas eelmise aasta laskesuusatamise juunioride MMi kuuendal mehel Mehis Udamil taas ka suusaorienteerumise oskusi proovile panna ja tulemuseks oli hõbemedalivõit. Noormeeste M16 klassis 2,69 km ja 14 kontrollpunktiga rajal oli medaleid jahtimas 22 noormeest. Võitis Timo Kudre Värska OK Peko. Järvamaa esindaja Maanus Udami hea võistluse rikkus ebaõnnestumine viimase kontrollpunkti võtmisel, kus ta pidi märke saamiseks kontrollpunkti tagasi pöörduma ja sinna läks ka pronksmedal, millest jäi lõpuks lahutama 10 sekundit. Raiko Alliksaar saavutas samas klassis Eesti meistrivõistlustel viienda koha. Poiste M14 klassis võitis Erik Kersna Tartu orienteerumisklubist Ilves. Järvamaa parimana saavutas Kerto Kaasiku kuuenda koha.

Veteranide konkurentsis võitis Siiri Poopuu naiste N55 klassis suure eduga kuldmedali ja Kaarel Kallas võitis meeste M35 kassis pronksmedali.

Sama päeva pealelõunal asusid sportlased taas võistlusrajale, et selgitada Eesti meistrid suusaorienteerumise sprinditeates. Iga võistkonnas oli kaks meest või naist, kes pidid vaheldumisi kolmel korral läbima lühikese 6-10 minutilise orienteerumisraja. „Selline lühike ja väga konkurentsitihe võistlusformaat pakub enamasti palju põnevust ja ka üllatusi,” märkis Paul Poopuu. „Seekord valmistasid meile meeldiva üllatuse M16 klassi noormehed Raiko Alliksaar ja Maanus Udam, kes suutsid kõigist medalikonkurentidest kiiremad ja kindlamad olla ning suuri vigu vältida ja lõpetasid võistluse kullavõiduga. Meie teine võistkond Maarius Kotsulim ja Henri Perillus lõpetas kümnenda kohaga. Tüdrukute N16 klassi teatesõidus käis kullaheitlus Tartu Katoliku SK ja OK JOKA tüdrukute vahel, kus seekord pidid Anett liisa Parts ja Anna Mia Atonen konkurentide paremust tunnistama ja rahulduma hõbemedali võiduga. Meie teine võistkond Anna-Liisa Leiten ja kaisa kallas saavutas neljanda koha, kusjuures medalivõidust jäi seekord puudu vaid ebaõnnestumine avaetapil.”

Sellega võis 2021. aasta Eesti meistrivõistlustele lõplikult joone alla tõmmata. Järvamaa orienteerumisklubi JOKA kaukasse laekus kokku 47 medalit, sealjuures põhiklassis 8, noortel 20 ja veteranidel 19 medalit.

Juba kuu aja pärast selguvad esimesed uue aasta orienteerumismeistrid ja seda taas Käärikul, kuid seekord suusaorienteerumise lühi- ja tavarajal. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles