Kustuta video või maksa sunniraha: Andmekaitseinspektsioon ei pidanud Kalle Grünthali tegevust õigeks

Järva Teataja
Copy
EKRE liikme Kalle Grünthali protesti pärast tuli valimistulemusi oodata tund aega kauem. Protest jäi teisispäeval rahuldamata. Fotol Grünthal ajakirjanikele tõestusmaterjali näitamas.
EKRE liikme Kalle Grünthali protesti pärast tuli valimistulemusi oodata tund aega kauem. Protest jäi teisispäeval rahuldamata. Fotol Grünthal ajakirjanikele tõestusmaterjali näitamas. Foto: Mihkel Maripuu

Paide muusika- ja teatrimajas toimus oktoobris linnapeakandidaatide debatt, millest osa võtmiseks pidid kõik külastajad näitama ette Covid-19 vaktsineerituse, läbipõdemise või negatiivse testi tulemuse tõendit. Riigikogu liige Kalle Grünthal keeldus seda aga tegemast ja postitas Facebooki 15 minuti pikkuse otsevideo, kuidas ta nõuab muusika- ja teatrimaja direktorilt aru, mis seaduse alusel tõendit küsitakse.

Andmekaitseinspektsioon tegi novembris Grünthalile ettekirjutuse, mille kohaselt tuli Grünthalil video kustutada või piirata selle avalikustamine.  Ettekirjutuses välja toodud punktide mittetäitmise korral tulnuks parlamendisaadikul tasuda 3000 euro suurune sunniraha. Otsust on põhjendatud sellega, , et videos on näha, kuidas filmimiseks ei ole antud nõusolekut ning isikuandmete avalikustamiseks alust ei olnud.

Kõnealuses videos oli korduvalt näha, kuidas PAMTi direktor Martha-Beryl Grauberg palus Grünthalil filmimine lõpetada, kuid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nimekirjas Paide linnavolikokku kandideerinud mees seda palvet kuulda ei võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles