Uue aasta traagiline algus: Mitme hukkunuga avarii

Järva Teataja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Kuigi nii mõnigi operatiivtöötaja tunnistas, et sedavõrd traagilist uue aasta algust nad ei mäelta, siis on uus aasta Eestis ka varem väga mustades toonides alanud. Näiteks kuus aastat tagasi juhtus Viljandi vallas liiklusõnnetus, milles hukkusid turvavööga kinnitamata ja sõidukist välja paiskunud mees ja naine.

Juhuslik mööduja teatas häirekeskusele teatas Tartu – Viljandi – Kilingi-Nõmme tee 54. kilomeetril kraavis seisvast sõidukist ja selle all olevast inimesest öösel kella 4.25 paiku. Selgitamisel on, millal täpsemalt õnnetus juhtuda võis. Esialgsetel andmetel kaldus Tartu suunas liikunud Mercedes lauges vasakkurvis paremale teelt välja, kus auto rullus üle katuse.

Kuna autos olnud 57-aastane Aivar ja 51-aastane Lea olid turvavöödega kinnitamata, paiskusid nad sõidukist välja. Mõlemad said niivõrd raskeid vigastusi, et hukkusid õnnetuspaigal. Kumb neist sõidukit juhtis, on selgitamisel, ühtlasi on selgitamisel õnnetuses osalenute kainus, sõidukiirus ja muud täpsemad asjaolud. Politsei selgitas sündmuskohal, et sõiduki rehvid vastasid nõuetele ning õnnetuspaigas olid teeolud head, libedust ei olnud. Liiklusõnnetuse üksikasjade uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles, et suure tõenäosusega ei oleks teelt väljasõit nii traagiliselt lõppenud, kui turvavöö oleks nõuetekohalt kinnitatud. „Sarnastest õnnetustest, kus auto teelt välja sõidab ja üle katuse rullub, on turvavööga kinnitatud inimesed pääsenud ka ühegi kriimuta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles