Prokurör: Inimesed olid ilutulestiku laskmise ajal sõiduteel ja ei pannud tähele neile lähenevat sõiduautot

Järva Teataja
Copy
Küünlad
Küünlad Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lääne Ringkonnaprokuratuuri prokuröri Merike Lugna sõnul on sõiduautot juhtinud mees kuriteos kahtlustatavana kuni 48 tunniks kinni peetud. 

„Seni kogutud tõendite põhjal on selgunud, et üks seltskond liikus vahetult enne südaööd kõrvalasuvast majast õue, et uus aasta ilutulestikku lastes vastu võtta. Ilutulestikku lasid nad nii tee kõrval põllul kui ka tee ääres. Paraku olid inimesed ilutulestiku laskmise ajal sõidutee peal ja ei pannud tähele neile lähenevat sõiduautot. Küll aga on autojuhi kohustus olla autot juhtides kaine ja valida ilmastikuoludele vastav sõidukiirus, mis võimaldaks ka halva nähtavuse korral võimalikele ohtudele reageerida, sest inimesed on liikluses oluliselt kaitsetumad kui autod,“ ütles Lugna.

„On äärmiselt kurb, et aastavahetuse tähistamine asendus väikese poisi lähedastel leinaga ja teistel autolt löögi saanutel raskete vigastustega. Uurimine ei too kahjuks kuidagi tagasi väikest last, aga annab loodetavasti vastuse küsimusele, kuidas niivõrd traagiline õnnetus juhtuda sai,“ lisas prokurör.

Täpsemaid asjaolusid uuritakse kriminaalmenetluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles