Varsti esilinastub Aljona Suržikova uus dokumentaalfilm

Järva Teataja
Copy
Varsti esilinastub Järvamaal, Türi vallas, Kärus elava Aljona Suržikova uus dokumentaalfilm “Uue ajastu kunstnik Edith Karlson”.
Varsti esilinastub Järvamaal, Türi vallas, Kärus elava Aljona Suržikova uus dokumentaalfilm “Uue ajastu kunstnik Edith Karlson”. Foto: Sergei Trofimov

Varsti esilinastub Järvamaal, Türi vallas, Kärus elava Aljona Suržikova uus dokumentaalfilm “Uue ajastu kunstnik Edith Karlson”.

See on portreelugu Eesti tippskulptorist. Edith elab suviti Hiiumaal, sealt alustamegi temaga tutvumist. Ta töötab väga palju ja selle tõttu ka jõuab palju. Filmis näeme kaht erinevat maailma, kunstniku kinnist ja isegi üksildast elu, kunsti loomise protsessi, ja siis selle kunsti publikule tutvustamist maailma kunstipealinnas (Art Baselil Šveitsis), suuri näitusi, nende festivalide avamisi, kuhu skulptori teosed jõuavad.

Edith on väikse poisi ema, indie-muusika skeenes legendaarse Raul Saaremetsa elukaaslane. Edith on Eesti publikule juba päris tuntud ja praegu on käes hetk, mil ta teeb esimesed iseseisvad sammud rahvusvahelisel areenil, seda strateegiliselt parimates kohtades. Mis on kunstniku vastutus? Kas kunst saab elu muuta?

Kärus elav režissöör Aljona Suržikova ütleb, et Edith Karlson teeb väga huvitavad ja keerulised tööd. „See fakt, et naine on skulptor ja tegeleb ökoloogilise teemadega põhjendas minu valikut, temast filmi teha.”

Film esilinastub kinos Artis juba 5. jaanuaril, ETVs ja ETV2 näeb filmi juba veebruaris.

FILM

Operaator Sergei Trofimov

Heli Dmitri Piibe

Värvikorrektsioon Artemi Sintsov

Helilooja Aleksandr Žedeljov

Produtsent Sergei Trofimov

Tootja Diafilm 2021

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles