Mälestuspäeval läks võimukandjatel meelest maakonna kõige tähtsaim ausammas

Urmas Glase
Copy
Lumme mattunud Müüsleri lahingu ausamba juurde ei leidnud Vabadussõja lõpetanud relvarahu 103. aastapäeval teed ükski maakonna võimukandja.
Lumme mattunud Müüsleri lahingu ausamba juurde ei leidnud Vabadussõja lõpetanud relvarahu 103. aastapäeval teed ükski maakonna võimukandja. Foto: Urmas Glase

"Kui tulevad pildid, kuidas Koerus ja Järva-Jaanis poliitikud punasel vaibal langenute mälestuseks pisaraid valavad, siis ma saan kurjaks," kirjutas ajakirjanikule kohalik, kes kaebas, et Müüsleri ausammas, mille tänulik Järvamaa rahvas püstitas Vabadussõja lahingupaigale sangarite mälestuseks, oli võimukandjatel Vabadussõja relvarahu 103. aastapäeval läinud meelest ja isegi selleni viiv tee jäeti lahti rookimata.

3. jaanuaril kell 10. 30 tähistati üle riigi 103. aasta möödumist Vabadussõja relvarahu jõustumisest, mis lõpetas Eestile raske ja verise sõja vabaduse kätte võitmisega.

Sel päeval oli Müüsleris, kus peeti Vabadussõja olulisemad lahingud Järvamaa pinnal, kohalike kinnitusel mälestussambani viiv rada mattunud lumme, küll oli keegi käinud seal lund kollaseks tegemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles