PILDID ⟩ Alexela noorte suusasarja teisel etapil astus võistlustulle ligi 400 noort

Järva Teataja
Copy

Sel laupäeval, 8. jaanuaril toimub Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses Alexela noorte suusasarja 2022 teine etapp, kus ligi 400 noort võtavad mõõtu klassikasprindis. Vaata pilte!

„Sarnaselt avaetapile Haanjas ootame taas suurt osavõttu, kuna distantsid on lühikesed ning tänu headele lumeoludele on noored saanud hoogsalt trenni teha. Suur huvi annab tunnistust, et noorte suusasarjal on jätkuvalt väga oluline koht Eesti suusatamises. Ühelt poolt aitab see tõsta suusatamise populaarsust noorte hulgas, teiselt poolt on see kasvulava talentidele, kes tahaksid ja suudaksid esindada tulevikus Eesti rahvuskoondist. Lisaks aitab sari viia suusasporti üle Eesti erinevatesse paikadesse, seekord siis Valgehobusemäele,“ ütles Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk.

Laupäeval toimuvad klassikasprindid kaheksas eri vanuseklassis. Alla 16-aastaste vanuseklassides selgitatakse võitjad kvalifikatsioonisõitude tulemuste põhjal, vanemad vanuseklassid jätkavad kvalifikatsioonisõitude tulemuste põhjal finaalsõitudega. Distantside pikkused on 1-1,3 kilomeetrit. Enim osalejaid on nooremas vanuseklassis ja 16-aastaste hulgas. Kõige nooremad võistlejad on 7-8 aastased ja vanimad 22-aastased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles