Õiguskantsler kritiseeris Türi vallavolikogu tööd

Tiit Reinberg
Copy
Türi vallavolikogu.
Türi vallavolikogu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

17. detsembril peetud volikogu istungile esitas Türi uus koalitsioon menetlemiseks Türi vallavalitsuse põhimääruse muudatused, kuid esitatud seletuskiri ei vastanud seaduse nõuetele.

Valimisliidu Koduvald Türi esinumber Pipi-Liis Siemann andis teada, et vallavalitsuse esitatud muudatuse eesmärk oli seadustada vallas täiendav poliitiline võimutasand, milleks juba eelmisel istungil määrati ametisse poliitiline abivallavanem ja kaks poliitilist valdkonnajuhti. „Kuid vähimatki analüüsi, mis selgitaks sellise mudeli headust, polnud koalitsioon nõus esitama, samuti ei olnud neil ülevaadet muudatustega kaasnevate kulude suuruse kohta. Praeguste pealiskaudsete selgituste põhjal ja ametiasutuses osade osakonnajuhtide poliitiliste valdkonnajuhtidega asendamise tõttu jääb mulje, et valla juhtimistasand muutub hoopis ebamäärasemaks, kuid samas kallimaks,“ rääkis Siemann.

Seadus nõuab, et määruse seletuskirjas peab olema esitatud mõjude analüüs ja muudatuste rahaline mõju. Vaatamata Koduvald Türi esindajate meeldetuletustele polnud vallavalitsus nõus vastavaid andmeid määruse seletuskirja lisama ehk et volinikke sunniti «ostma põrsast kotis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles