22. jalaväepataljon osales üksuse eelkäija Vabadussõja radadel kulgeva matkaga

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Kaitsevägi

2. jalaväebrigaadi 22. jalaväepataljoni tegevväelased osalesid möödunud laupäeval Järvamaal pataljoni eelkäija, 7. jalaväerügemendi saavutusi mälestaval 15-kilomeetrisel rahvamatkal „Siia maale ja mitte enam“.

„Leian, et igal pataljonil võiks olla õppusteväline üritus, kus tegev- ja reservväelastega kokku saada ja midagi toredat koos teha. Kuna Järvamaa kaitsepataljon on 22. jalaväepataljoni eelkäija, siis Vodja matk on selleks igati teemakohane,“ ütles 22. jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tõnis Vau.

„Matkaga meenutame 1919. aasta 6. jaanuarit, mil Järvamaa Kaitsepataljoni, Ratsapolgu ja Peetri Kaitseliidu võitlejad lõid Vodja mõisa all tagasi Punaarmee pealetungi Paidele ning asusid vasturünnakule, sundides Vodja ja Öötla lahingutes punased paanikas põgenema,“ ütles matka korraldaja ning Vodja kooli tööõpetuse, ajaloo- ja füüsikaõpetaja Indrek Kuuse.

22. jalaväepataljoni juhtkond asetas matka alguses 7. jalaväerügemendi auks pärja Vabadussõja lahingu mälestusmärgi juurde. Matka lõpus pakkusid 2. jalaväebrigaadi ajateenijad pea sajale osalenule sooja suppi ja teed.

Järvamaa kaitsepataljon loodi 1918. aasta lõpus ning paar aasta hiljem hakkas üksus kandma 7. jalaväerügemendi nime. Alates 2018. aastast kannab rügemendi sümboolikat ja väärtusi edasi 22. jalaväepataljon. Matk Vabadussõja murdelahingute auks toimus Järvamaal neljandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles