Konkursi „Kultuurisõber 2021“ kandidaate saab esitada reedeni

Järva Teataja
Copy
Konkursi "Kultuurisõber" logo.
Konkursi "Kultuurisõber" logo. Foto: Kultuuriministeerium

Veel selle nädala reedeni, 14. jaanuarini saab esitada kandidaate iga-aastasele konkursile „Kultuurisõber“. Kultuuriminister Tiit Terik kuulutas „Kultuurisõbra 2021“ konkursi välja detsembris, et tunnustada 2021. aasta jooksul kultuuri toetanud ettevõtteid ja metseene.

Kultuurisõbra kandidaate võivad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid. Kultuuriministeeriumis kogunev komisjon valib välja eri valdkondade kultuurisõbrad ning peapreemia ehk aasta kultuurisõbra laureaadi. Esmakordselt otsustab komisjon ka aasta kultuurikorraldaja laureaadi, kellele saab osaks sümboolne rahaline preemia.

„Kriisis on oluline esile tõsta ka kultuurikorraldajaid, kes on sektorile pakkunud tööd ning publikule elamusi ja emotsioone. Me oleme suutnud reageerida keerulise ajaga kaasa tulnud vajadustele. Sellepärast täname ja tunnustame edaspidi ka kultuurikorraldajaid,“ selgitas kultuuriminister Tiit Terik uut auhinnakategooriat konkurssi välja kuulutades.

Kultuuri toetanud ettevõtjad ja eratoetajad ehk kultuurisõbrad selgitatakse välja 11. korda. Võitjad avaldatakse galal „Kultuurisõber 2021“, mis toimub 17. veebruaril.

Aastate jooksul on tunnustust pälvinud nii suuremad kui ka väiksemad ettevõtjad, nende seas rahvusvahelised suurettevõtted ja üleilmselt tuntud kaubamärkide esindajad Eestis. Samuti on kultuurikorraldajad iga-aastaselt esile tõstnud metseene. Möödunud korral, 2020. aasta eest said peapreemia ehk aasta kultuurisõbra tiitli Premia Tallinna Külmhoone AS, Inchcape Motors Estonia OÜ ning metseen Heldur Meerits.

Kandidaadi esitamiseks tuleb täita Kultuuriministeeriumi kodulehel elektrooniline ankeet. Kandidaatide esitamine on avatud reedeni, 14. jaanuarini. Loe konkursi tingimuste kohta lisaks siit. Varasemate aastate kultuurisõbrad on leitavad siit. Fotod „Kultuurisõber 2020“ galalt on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles