Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab: sel moel pääseb lumepudrus lapsevankriga liiklema

Järva Teataja
Copy
Suured lumevallid teede ääres. Lapsevankriga naine lumisel tänaval ja lumerookija.
Suured lumevallid teede ääres. Lapsevankriga naine lumisel tänaval ja lumerookija. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kuigi paljudele inimestele valmistab lumerohke talv rõõmu, leidub ka neid, kelle jaoks talvised teed ja tänavad vaid peavalu tekitavad.

Nii näiteks kurdavad juba ammu väikelaste emad, et Türil on pea võimatu lapsevankriga liigelda, sest ülekäiguradade juures ning kõnniteedel on maa lumepudrune või pidevalt vahelduvate õhutemperatuuride tõttu on sinna tekkinud jäised ja konarlikud künkad, millest lapsevankriga raske üle pääseda nii et vankris magavat last selle tulemusel tekkiv rappumine üles ei ärataks. Facebooki gruppides, kus Türi linna teemadel sõna võetakse on paljud emad võrrelnud linnas jalutamist lausa jõusaalitrenniga sest lumepudrus ei õnnestu vankrit enda ees lükata vaid seda tuleb järele vedada.

Sel nädalal postitas üks ema Facebooki gruppi "Türi valla rahvas" foto, millelt näha, et hõlpsamaks liiklemiseks on vankri esimeste rataste alla kinnitatud minisuusad. "Innovatiivne viis lapsevankriga linnavahel käia! Sõit oli kohe palju libedam ja mis peamine, vanker tuli ka tervena koju tagasi mitte ei lõhkunud seda ära siin mööda lumehangi lükates," kommenteerib ema ise oma täiustatud sõiduvahendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles