Kool otsib mälestusplaadile parimat kohta

Urmas Glase
Copy
2020. aasta jõulude eel andsid ehitajad Erkki Mihhailenko (vasakul) ja Eduard Pihlak gümnaasiumi hoone pööningult leitud vabadussõjas hukkunud Paide gümnasistide mälestusplaadi hoiule Järvamaa muuseumile, kus see praeguseni ootab koolimaja seinale naasmist.
2020. aasta jõulude eel andsid ehitajad Erkki Mihhailenko (vasakul) ja Eduard Pihlak gümnaasiumi hoone pööningult leitud vabadussõjas hukkunud Paide gümnasistide mälestusplaadi hoiule Järvamaa muuseumile, kus see praeguseni ootab koolimaja seinale naasmist. Foto: Dmitri Kotjuh

Üle-eelmise aasta jõulude eel leidsid Paide riigigümnaasiumi ehitusmehed Posti tänava koolimaja pööningult teise maailmasõja ajal sinna peidetud vabadussõjas langenud õppursõdurite mälestusplaadi, mis on tänini hoiul Järvamaa muuseumis ja ootab ajaloolisele kohale tagasi paigaldamist.

Kuni selle hetkeni ei teadnud keegi 1944. aastal haihtunud mälestusplaadi asukohta, peljati, et see võib olla hävinud.

Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla sõnas, et ehituse käigus pööningult leitud mälestustahvel on oluline leid, kuid koolil pole huvi seda lihtsalt kiiresti seina paigaldada, vaid leida selleks väärikas hetk ja siduda see selgemalt kooli praeguse looga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles