Paide linn võttis kasutusele iseteeninduskeskkonna

Järva Teataja
Copy
Klaviatuur. Pilt illustratiivne
Klaviatuur. Pilt illustratiivne Foto: Toomas Huik

Alates 12. jaanuarist kasutab Paide linnavalitsus kodanike taotluste vastuvõtu e-keskkonda SPOKU. Iseteeninduskeskkonnas saab esitada erinevaid taotlusi ja dokumente kiiresti ja mugavalt.

Kui hetkel saab SPOKUs esitada projekti- ja tegevustoetuse, sünnitoetuse, matusetoetuse, avaliku ürituse loa ning lasteaia koha taotlusi, siis järk-järgult viib linnavalitsus keskkonda üle kõik taotlemised.

Linnavalitsuse arenduse peaspetsialisti Karola Jaanofi teatel muudab e-keskkond taotlemisprotsessi lihtsamaks nii linnakodanikule kui ka hõlbustab ametnike tööd. "Oleme SPOKUga tegelenud juba mõnda aega ning mul on hea meel, et nüüd saame selle inimestele avada," lausus Jaanof. "Hetkel saab keskkonda sisse logida ID-kaardiga, millele loodame lähiajal lisada ka teised identifitseerimise viisid. Taotluste esitamine SPOKUs on lihtne ja kiire, täitmist abistavad registrikontrollid ja pooleliolev taotlus salvestatakse. Samuti saab vaadata taotluste ajalugu ja jälgida menetlusetappe."

SPOKU on taotluste vastuvõtu ja menetlemise süsteem kohalikule omavalitsusele ning iseteeninduskeskkond elanikule. Süsteemi eesmärk on lihtsustada taotlemist, kiirendada omavalitsuse ametniku tööd ning muuta KOVi töö võimalikult läbipaistvaks.

Paide on 36. Eesti omavalitsus, kes keskkonna kasutusele võtnud. SPOKUt kasutavad näiteks ka Järva vald, Viljandi, Rakvere ja Pärnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles