Teadusrakett läkitatakse taas orbiidile

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Vesilind

Teadusvõistluses Rakett 69 astub sel laupäeval kell 19.30 ETV ekraanil starti 28 silmapaistvat noort, kellest 15 parimat hakkavad põhivõistlusel püüdma võitjatiitlit ja 10 000 euro suurust stipendiumit.

Rakett 69 12. hooaja võistluseks andis end üles 131 teadushuvilist noort, kellest teaduslabürinti jõudsid 28 osalejat. Laupäeval ETV ekraanile jõudvas avavoorus tuleb noortel end tõestada Proto avastustehases püsti pandud teaduslabürindis, mis koosneb neljast ülesandest. Võistlejad peavad näitama enda mitmekülgsust ja kiiret taipu, sest ülesanded eeldavad nii geomeetrilist mõtlemist, käelist osavust, teadmisi matemaatikast, eesti keelest ja geograafiast kui ka tektooniliste protsesside tagajärgede tundmist.

Teaduslabürindi ülesannete läbimist jälgivad saatejuht Aigar Vaigu, Eesti noorte- ja andepoliitika eestvedaja Riin Tamm, füüsik Heli Valtna ning füüsika- ja arhitektuuri õppejõud Kaja Pae. Võistlejaid saadab rajale eelmise hooaja võitja Karl Mell ning finišis tervitab noori IT-ettevõtja ja tüdrukute tehnikakooli Unicorn Squad rajaja Taavi Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles