Elektrihinna tõus teeb ettevõtjatele muret, aga muudatusi nad tegema ei kiirusta (1)

Eva Klaas
, reporter
Copy
Konesko tegevjuht Mart Hirtentreu juhtimisel valmistab Koeru tehas elektrimootoreid. Nagu teised ettevõtjad, peab Hirtentreugi nüüd nuputama, kuidas kallinevate energihindadega toime tulla.
Konesko tegevjuht Mart Hirtentreu juhtimisel valmistab Koeru tehas elektrimootoreid. Nagu teised ettevõtjad, peab Hirtentreugi nüüd nuputama, kuidas kallinevate energihindadega toime tulla. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi kolm korda suuremad elektriarved panevad Järvamaa ettevõtjad väga raskesse seisu ja nad veel keegi tootmist koomale tõmmata ei plaani, tuleb siiski leida väljapääs, kuidas suurenevate kuludega toime tulla.

Aktsiaseltsil Konesko on kaks suurt tootmisüksust, mootoritehas Koerus ja metallitehas Jõgevamaal Põltsamaal, peale selle logistikakeskus Türi-Allikul. Põhitegevusalad on elektrikilpide, elektrimootorite ja sildkraanade otsavankrite valmistamine ning masinaehituslik allhanketöö.

Konesko tegevjuht Mart Hirtentreu sõnas, et detsembri elektriarve oli kõigi üksuste peale kokku suurusjärgus 130 000 eurot. Aasta varasemaga võrreldes, kui arve oli umbes 38 000 eurot, tuleb maksta üle kolme korra rohkem. «Koeru üksuses on elektritarbimine kõige suurem,» märkis Hirtentreu ja lisas, et põhjus on tootmisprotsessis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles