Paide linn tunnustas talvemeeleolu loojaid

Järva Teataja
Copy

Paide linnavalitsus kinnitas heakorrakonkursi "Talvemeeleolu 2021" parimad.

Pereelamute kategooria parimad:

Küünisaare tee 5 Viraksaare külas – võluv ja teistest eristuv lahendus, kus valguslahendusel on kasutatud erinevaid võtteid, mis loovad hubase üldmulje.

Luha 1 Kriilevälja külas – tõeliselt muinasjutuline ja terviklik lahendus, kus valgustuseks on kasutatud oma aia haljastust, lisaks on hoonele paigutatud valgustatud kujund, mis kõik kokku loovad rikkaliku üldmulje.

Nurme 13 Paide linnas – lihtne ja maitsekas selgetel joontel põhinev lahendus, mis loob ühtse terviku hoone arhitektuuriga, sh maja ees olevad valgustatud loomad sobivad tagasihoidlikuma valguslahendusega.

Vee 14 Paide linnas – omanäoline, terviklik, ühtne lahendus, kus hoonetel on kasutatud valgustatud ornamente, mis seovad hoonekompleksi üheks ja aias on kaunistatud valguskettidega puud, koos loovad võluva ja maitseka terviku.

Härmala Viisu külas – külluslik valguslahendus, mis maantee ääres silma paistab ja kiirustavaid möödujaid seisatama kutsub. Mõjub suurejooneliselt ja silmatorkavat, samas maitsekalt, kuna maastikus ümbritsev hoonestus puudub.

Rida- ja korterelamute kategooria parim:

Pikk tn 34 Paide linnas – vanalinna miljöösse sobiv ühtne valguslahendus, ridaelamul on kasutatud hoone räästas valgusketti ja välisustel on valgustatud pärjad, mis koos mõjuvad terviklikult.

Asutuste ja ettevõtete kategooria parimad:

Paide Masinatehas (PMT OÜ) – PMT OÜ on igal aastal üllatanud eriilmeliste kujundite ja valguslahendusega jõuluajal. Seekord ehib hoone esist metallist valguskettidega puu koos metallpõtradega, mis koosmõjus moodustavad originaalse ja maitseka terviku.

Ajakeskuse Wittenstein Tegevusmuuseumi hoov – idülliline lahendus valgustatud kuuse ja välimööbliga.

Vaateakende kategooria parim:

Paide Muusika- ja Teatrimaja – detailirikkad aknakaunistused, mis on ilmselgelt südamega tehtud ja rõõmustavad paljusid möödakäijaid.

Eripreemia Valgma Külaseltsile Valgma külaplatsi kauni valguslahenduse eest, mis on suurepärane näide kogukonna koostööst ning küla avaliku ruumi kaunistamisest.

Lisaks soovib konkursi komisjon ära märkida pereelamute kategoorias kaunite valguslahenduste eest Parkali tn 24a, Pärnu tn 129 ja Sillaotsa tn 12 Paide linnas, Rukkilille tee 13 Kriilevälja külas ning Järve tee 2 Roosna-Allikul äärmiselt minimalistliku, ühe kitsa joonena jooksva huvitava valguslahenduse eest. Komisjon soovib välja tuua ka Jaama tn 7 ja 9 Paide linnas pikaaegse järjepideva valguslahenduste eest jõuluajal. Asutuste ja ettevõtete kategoorias soovib komisjon esile tuua Hindreku talu valguslahendust ja vaateakende osas tunnustada Juta Lilleäri kauneid vaateaknaid, mis rikastavad avalikku ruumi.

Kinnistuid hindasid linnavalitsuse linnaarhitekt Gerli Reiman, keskkonna peaspetsialist Tiina Kivila, Paide kunstikooli direktor Anneli Suits ja õpetaja Natalja Haug ning Paide Halduse aednik Hedi Jürgen.

Iga-aastase konkursi eesmärk on innustada linnakodanikke ja ettevõtteid avalikku ruumi ilusamaks muutma. Konkursil hinnatakse eelkõige kogu kujunduse terviklikkust ja teemakohasust, sobivust ümbritsevasse avalikku ruumi, maitsekust ja uudsust ning materjalikasutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles