Päästjad said tormikahjude kõrvaldamiseks üle 200 väljakutse

Järva Teataja
Copy
Torm
Torm Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kõige enam said esmaspäeva ennelõunal tugevnema hakanud tormituultest põhjustatud väljakutseid Lääne-Eesti saarte ja Harjumaa päästjad. 

Edasi tabasid tugevamad tuuled Raplamaad, kust torm suundus lõunasse ja hakkas üles näitama vaibumise märke. Inimohvrite kohta päästeametil infot ei ole. Peamiselt tuli päästjatel vaeva näha teedele või elektriliinidele langenud puude eemaldamisega. Siin-seal said majade katused ka viga ja paaril korral sattusid õnnetustesse autod.

Allpool kokkuvõte regioonide kaupa suuremate sündmuste ja arvudega.

Põhja päästekeskus – 81 väljakutset.

  • Kahel korral vandusid tugevale tuulele alla valgusfoorid Tallinna kesklinnas.

  • Koplis murdus puu trammiteele, mis peatas liikluse.

  • Endla tänaval ning Kreutzwaldi tänaval murdis tuul tükid katusest ning Kreuzwaldi tänaval tekkis ohu kõrvaldamiseks vajadus evakueerida ka läheduses parkinud sõidukid.

  • Viimsis läks lendu batuut, mis napilt enne kätte saadi, kui see liiklusesse paiskunud oleks

  • Veel said ühel õnnetusel murdunud puu tõttu tõsiseid kahjustusi sõiduauto ning ühel korral ka eramaja aed.

Lääne päästekeskus – 84 väljakutset.

  • Kella 9.47 ajal kukkus Saaremaal Koikla külas suur puu maja katusele. Maja katus sai kannatada.

  • Kella 9 ajal hommikul viis Kuressaares Pargi tänaval tuul ära endise lastekodu maja katuse. Päästjad saagisid katuse ketaslõikuriga väiksemaks ning tõmbasid ohutumasse kohta tee äärde. Objekti valdaja tegeleb ise olukorra lahendamisega edasi.

  • Saaremaal sai hommikul tormituulte tõttu vigastada kolm sõiduautot - nii Kaali, Karida kui Paevere külas sõitsid autod vastu teele kukkunud puudele. Autod said kergemaid vigastusi, inimesed jäid õnnetustes terveks. Metskülas murdus korraga maha kaheksa puud, mis teelt eemaldada tuli.

  • Hiiumaal Valgu külas kukkus teele kolm puud korraga ning Luidja külas kaks puud korraga. Puudest tekkinud takistuste taha jäid pidama nii libedusetõrje autod kui ka liinibuss. Pääsytjad aitasid puud eemaldada.

Lõuna päästekeskus – 30 väljakutset. Suuremaid õnnetusi ei registreeritud.

Ida päästekeskus – 8 väljakutset.

  • Tapa vallas Kullenga külas murdus Lääne-Virumaal elektripost, mille tagajärjel jäid elektriliinid rippuma maast 5 meetri kõrgusele. Rippuvad liinid ohustasid liiklejaid ja ohu likvideerimiseks oli vaja nii politseipatrulli kui elektrikute abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles